Redactie
Redactie Body 27 dec 2015

Zou het helpen? Dé natuurlijke manier om je longen te zuiveren van teer en nicotine

Rook je? Da’s niet best. Maar dat weet je zelf ook, dus dat ga ik je niet nog een keer vertellen. Ook ga ik je niet nog een keer vertellen dat het vooral de teer en de nicotine in sigaretten is, die slecht voor je zijn.

Als je van plan was om goede voornemens voor 2016 te maken, stop dan toch maar gewoon met roken. Jij blij, je longen blij, je gezondheid blij, iedereen blij.

Helaas zijn je longen niet meteen schoon, zo weten we. Onderzoek zegt dat het, nadat je bent gestopt met roken, nog zeker zo’n vijf jaar duurt voordat je longen volledig schoon zijn. En dan is er helaas ook nog de schade die niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Iets over consequenties van je eigen daden, of zo.

Dan is het nu tijd voor iets opbeurenders: er schijnt een natuurlijke manier te zijn om je longen te helpen te zuiveren van nicotine en teer. En nee, het werkt niet als je daarnaast ook nog elk uur een sigaret opsteekt. Lees: het heeft alleen nut als je ook echt stopt met roken. Sorry.

Ingrediënten

– 400 gram ui
– 1 liter water
– stronkje gember (ongeveer 2,5 cm)
– 400 gram honing of suiker
– twee theelepels kurkuma

Bereidingswijze

1. Gooi het water samen met de honing of suiker in een pan en breng het aan de kook. Als je voor honing kiest, gooi deze dan pas in het water als het kookt.
2. Snij de uien en rasp de gember. Voeg dit goedje toe aan het gekookte water.
3. Als het geheel opnieuw kookt, schep dan de twee theelepels kurkuma bij het geheel en zet het vuur op de laagste stand.
4. Laat de pan doorkoken totdat het geheel voor de helft opgelost is. Haal dan de pan van het vuur, giet het geheel af en wacht tot het afgekoeld is. Doe de substantie daarna in een schone glazen pot en zet ‘m in de koelkast.

En nu?

Neem je elke ochtend vóór het ontbijt en ‘s avonds voor het slapen gaan twee theelepels van dit longzuiverende middeltje. En geen sigaretten meer.

Dank je wel!

Je longen.

Of het werkt? Geen idee! Heb jij ervaringen met dit goedje? Reageer op onze Facebook!

Hoppa, dan gooien we deze er ook meteen bovenop: 13 zaken die ontzettend fijn zijn aan gestopt zijn met roken >

Reageer op artikel:
Zou het helpen? Dé natuurlijke manier om je longen te zuiveren van teer en nicotine
Sluiten