Redactie
Redactie 1. Categories 22 mrt 2016

Zou jij het doen, de nieuwste sporthype mét je baby?

Lekker even een uurtje sporten, daar heb je niet altijd tijd voor. Zeker als je een kleine baby hebt, die je liever niet te lang alleen laat. Met deze nieuwe trend sla je twee vliegen in één klap. Baby op de buik of rug, voetjes van de vloer en Shake it oh baby

Dit wordt geheid de nieuwe sporthype onder kersverse moeders: dansen met je baby in een draagdoek op de buik of op de rug. Niet alleen voor moeders natuurlijk, ook voor vaders. Neeee, geen saaie stap-tik-pasjes maar echte danschoreo’s op salsa, chachacha, rumba, ballroom, latin swing en zelfs hip hop.

De trend komt uit de Verenigde Staten (hoe kan het ook anders) overgewaaid. Binnen twee dagen hebben ruim drie miljoen mensen het filmpje via Facebook gezien. En Famme’s hoofdredacteur Muriel baalt dat dit er niet was toen zij nog een baby had.

In Nederland wordt het babydansen bij verschillende dansscholen aangeboden. Mieke de Vos, de Vos Danscentrum, bracht de trend naar Nederland. De reactie van de baby’s is verschillend. ‘Sommige baby’s dansen met hun beentjes mee en anderen vallen rustig in slaap. Ze vinden het leuk om dicht bij hun ouders te zitten. En dat is ook goed voor de relatie tussen ouder en kind’, zo vertelde de Vos aan Omroep West. Je kunt ook een opleiding volgen via Baby Carry Workout of bekijken of er een locatie bij jou in de buurt komt die het sporten met de baby aanbiedt.

Zou jij eraan meedoen? Laat het ons weten via Facebook>!

Ben je niet zo’n danser, maar wel van de yoga? Lees hier waarom baby yoga goed is

Reageer op artikel:
Zou jij het doen, de nieuwste sporthype mét je baby?
Sluiten