Redactie
Redactie Gezondheid 28 okt 2014

Zou jij het doen? Een 3D print van je ongeboren baby

Geloof het of niet, maar de baby die je ziet is nog NIET geboren! Nee, deze baby zit nog fijn bij mama in de buik. Toch kan mama haar kleintje al vastpakken en uitvoerig bestuderen, dit alles dankzij een nieuwe techniek.

De 3D echo kennen we inmiddels allemaal. Je krijgt je ongeboren kindje prachtig in beeld en kunt de video of foto’s trots mee naar huis nemen. Maar ja, het blijft natuurlijk een beetje statisch. Het bedrijf Miniyours komt met de oplossing: ongeboren baby’s op levensgroot formaat uitprinten!

En dit is het resultaat, best indrukwekkend! Het proces werkt als volgt: je zorgt zelf voor een digitaal 3D echobestand en de heren van Miniyours verzorgen de nabewerking. Eenmaal omgezet wordt het bestand ingevoerd in een 3D printer en rolt er in no time een 3D versie van jouw kindje uit. Je kunt hem of haar gewoon vastpakken en aan al je vrienden en familie laten zien. Ongelofelijk toch?

Het wordt aangeraden om met 25 weken een echo te maken, want dan zijn baby’s ongeveer 25 cm groot. Een nadeel is wel het flinke prijskaartje: je eigen 3D baby kost 495 euro exclusief BTW. De techniek is zonder twijfel indrukwekkend, maar of mensen hier nou op zitten te wachten? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Zou jij je ongeboren kind willen uitprinten? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
Zou jij het doen? Een 3D print van je ongeboren baby
Sluiten