Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 21 sep 2015

Zou jij je kind mee naar je werk nemen? Deze moeder wel!

Een mooi voorbeeld van een working mom is Licia Ronzulli (40). Ze is Italiaans Europarlementariër, en hét voorbeeld dat je het moederschap met een topbaan kunt combineren.

Zij neemt haar dochter Vittoria namelijk al sinds haar geboorte in 2010 mee naar zittingen en vergaderingen. Vijf jaar geleden maakte Licia een hoop los, doordat er foto’s verschenen waar zij samen met haar baby in draagzak aan een zitting deelnam. ‘We zijn met zó veel belangijke zaken bezig in het Parlement, maar als ik dan een keer mijn kind meeneem wil iedereen mij ineens interviewen’, zei Licia vijf jaar geleden.

Respect voor werkende moeders

Licia was verbaasd over al die aandacht en vond dat ze er iets mee moest doen als lid van het Europees Parlement. Ze bleef haar dochter ruim vier jaar meenemen naar zittingen om zo te laten zien dat zij een manier heeft gevonden om er voor haar kind te zijn. Werk of niet. Ook heeft ze ervoor gezorgd dat de regels in de zittingszaal van het Europees Parlement ook toegankelijk is voor kinderen. Zo wil ze voor een hoop werkende moeders opkomen en laten zien dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn, en mensen respect hebben voor het feit dat moeder zijn óók een fulltime baan is.

Timelapse

Een leuke bijkomstigheid: omdat er zo vaak foto’s van Licia en haar dochter werden gemaakt, kon iedereen de ontwikkeling van haar dochter meemaken. Elephant Journal maakte een schattige compilatie van Licia met haar dochter Vittoria door de jaren heen:

Zou jij je kind mee naar je werk nemen? Deel het met ons!

Vind jij het ook moeilijk je werk met het moederschap te combineren? Deze dingen kunnen we van werkende moeders leren! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zou jij je kind mee naar je werk nemen? Deze moeder wel!
Sluiten