Zou jij ook wel een PA willen? Zoek niet verder, de oplossing ligt voor je

In het leven van de thirty something vrouw met een voller dan volle agenda met niet alleen je eigen shit maar ook die van je ganse familie (dan kom ik op zes) zou je het liefst een personal assistent hebben. Zeker als structuur en planning je niet van nature komen aanwaaien. Zoek niet verder, de oplossing ligt recht voor je neus.

Naarmate je boven de dertig uitkomt stapelen de impulsen en verantwoordelijkheden zich op. Neem de aanschaf van een huis, het begin van een gezin, een baan die verantwoordelijker wordt of juist de keuze om heel actief betrokken te zijn bij je kind en zijn omgeving. De to do’s, lijstjes en moetjes stapelen zich op. En dan wil je eigenlijk maar één ding. Zo min mogelijk zooi om je heen en zo veel mogelijk structuur. Laat ik daar nou net bereslecht in zijn.

Ik wil een PA

Altijd raak ik snoeren kwijt van tablets, camera, e-reader, telefoon. Overal liggen notitieblokken en losse velletjes verspreid door het huis en in mijn tas met dingen die ik moet doen. Ik heb gewoon een PA nodig. Eén hulp die mij door de dag loodst. En uiteindelijk is het heel simpel want die hulp is mijn smartphone. Daarom hecht ik er sinds kort grote waarde aan welke smartphone ik kies en welke apps en hulpmiddelen en technische snufjes er in, op en aan de telefoon zitten om mijn leven te versimpelen en structureren.

Ik illustreer aan de hand van een dag uit het leven van een chaotische moeder van drie met man, hond en aupair (en nu niet denken dat die jouw leven ff regelt, wishful thinking).

06.00 uur

De wekker gaat. Eigenlijk gaat de wekker niet, maar word ik wakker gesprongen door een van mijn drie boefjes. Wat ik eigenlijk wil is heel zen wakker worden met een lekker muziekje en een wake up light. Ik maak gelijk een notitie (een fijne app is Wunderlist waarin je al je to do’s verzamelt, werkprojecten bijhoudt en lijstjes deelt met andere gezinsleden) dat ik weer stickers moet kopen om mijn jongens via beloning te leren dat ze ons niet voor 06.30 mogen wakker maken of storen.

07.00 uur

Samen met mijn aupair maken we in een militaire operatie drie jongens klaar voor school. Belangrijkste is ze met een goed gevulde buik en dito lunchbox, netjes gekleed en gekapt op tijd de deur uit te krijgen. Om het tandenpoetsen goed en leuk te houden gebruik ik een speciale app die de tijd bijhoudt en geluidjes maakt. Ondertussen check ik de koelkast en voorraad en maak een boodschappenlijstje aan. Omdat ik altijd mijn handen vol heb in de ochtendhectiek kan ik genieten van de vingerafdrukscanner van de Huawei mate S die ik momenteel aan het testen ben. Mijn vinger hoeft maar in de buurt te komen van de knop op de achterkant van het toestel en mijn mobiel is open.

09.00 uur

Terwijl ik de kinderen naar school breng houdt MyFitnessPal mijn beweging bij (lopen, fietsen, rennen) en voer ik gemakkelijk mijn zwemuren in. Omdat ik toch ook wat kilo’tjes kwijt wil heb ik besloten om wat ik eet ook hier in te voeren, waardoor ik me bewust ben van wat ik in mijn mond stop. Meer is er niet nodig om gemakkelijk bewuster te eten en ook de nodige overtollige vetrandjes kwijt te raken. Voor je het weet is het weer rokjesdag en dat ziet er toch leuker uit als er geen rolletje over mijn rokje hangt.

tot 15.00

Ja, ik weet dat er zes hele uren zitten in de tijd tot de kinderen weer uit school gehaald moeten worden, waarin ik zogenaamd zeeën van tijd heb om te werken, mijn aupair aan te sturen om het huis aan kant te krijgen en boodschappen te doen. De tijd vliegt echter voorbij. Op mijn thuiswerkdagen werk ik altijd met verschillende beeldschermen en navigeer ik tussen mijn laptop en telefoon. De printfunctie op mijn testmodel is superhandig want ik loop altijd al half de deur uit als ik me besef dat ik nog snel iets moet printen. Ideaal dat dat via je telefoon kan met de printtechnologie. Je gaat met je vinger op het document staan en printen maar.

Alsof ik tijd heb om (net als mijn hippe jonge blogcollega’s) uren tijd kwijt te zijn met de beste selfie!

Omdat ik regelmatig over mezelf en mijn leven schrijf maak ik regelmatig foto’s en selfies van het leven dat ik leidt. Denk alleen vooral niet dat ik net als mijn hippe jonge blogcollega’s veel tijd kan besteden aan de beste selfie met allerlei coole apps. Het moet snel en mooi zijn. Mijn testtelefoon heeft een geweldig Selfie structuur, waarbij er een ingebouwd soft licht zorgt voor mooi beeld. Met het algoritme voor een mooier beeld hoef je bijna niks meer te doen. Wil je een filtertje dan kun je daar ook direct uitkiezen. Ook hier helpt de vingerprint optie om snel, makkelijk en mooi je beste selfie te maken!

Na 17.00

Tussen vijf en zeven slopen ze je, zeggen mijn vriendinnen en ik regelmatig tegen elkaar. Zij kunnen er ook niks aan doen, hoor. Moe, honger en weerstand om naar bed te gaan, want het (dag)leven is een stuk leuker dan slapen. Het is dus ook niet gek dat ik mijn jongens regelmatig kort een spelletje laat spelen op mijn telefoon. Met als grote favorieten momenteel Minion Rush en Hay Day.

Als de mannen eindelijk op bed liggen is het tijd voor even helemaal niks. Ik vind het heerlijk om dan een uurtje mijn social media door te lopen. Ik app mijn vriendinnen en werk mijn Facebook bij. Ideaal is echt de Knokkel touch in mijn testtelefoon waarmee je letters op je scherm ‘tekent’ (een W op je scherm en plop daar zit je midden in je WhatsApp).

Ik sluit de dag af met Calm, voor de vrouw die duidelijk wat slaap tekort komt

Zelf ben ik fan van de grotere telefoons want een laptop op schoot voelt toch als werken en het laatste uurtje gebruik ik om mijn favoriete serie op Netflix te kijken (liggend op de bank of in bed). Haarscherp beeld krijg je tegenwoordig op je telefoon. Als ik ervoor in de mood ben sluit ik de dag af met Calm, de ideale meditatie app voor beginners zoals ik. Binnenkort start ik de 7-daagse challenge waarbij ik iedere dag een nieuwe meditatie volg. Je kunt pas door naar de volgende meditatie, als je de vorige hebt afgerond. Goeie stok achter de deur en hoog nodig voor een vrouw die duidelijk wat slaap tekort komt.

In samenwerking met Huawei

Reageer op artikel:
Zou jij ook wel een PA willen? Zoek niet verder, de oplossing ligt voor je
Sluiten