Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Gezondheid 17 jun 2016

Zoveel schoenen heeft de Nederlandse vrouw gemiddeld

Hebben we het over schoenen, dan begint ons hart automatisch al sneller te kloppen. Schoenen passen áltijd, geven iedere outfit een upgrade en zijn dus ideaal om je zuurverdiende geld in te investeren. Niet gek dat we regelmatig met een paar thuiskomen. Alleen hoeveel hebben we er nu inmiddels?

Afgelopen week nog liep ik met mijn zus een schoenenwinkel in en zag fantastische, maar oh zo overbodige, hakken die ik eerder al spotte aan de voeten van collega Thea. Ik twijfelde, tot mijn zus (grootste schoenenaddict die ik ken) riep: ‘Ah joh, ze zijn maar 40 euro! Dan trek je ze toch aan als Thea niet op kantoor is?’ Voìla, schoen nummer twintig stond even later te shinen in mijn kast. Is dat veel, vroeg ik mezelf af. Schoenenwinkel Nelson deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat we gemiddeld 23 paar schoenen in de kast hebben staan. Of we ze allemaal ook écht dragen? Nee hoor, gemiddeld heeft de Nederlandse vrouw 8 paar schoenen die ze zelden of nooit draagt. En da’s dus bijna een derde!

Van een paar nieuwe schoenen worden we gewoon blij. 95% van de ondervraagde vrouwen geeft aan zich zelfverzekerder te voelen op een mooi paar schoenen. En dat komt echt niet alleen door hoe de schoen eruit ziet. Comfort en draaggemak is de belangrijkste overweging om een schoen wel of niet te kopen. Daarna komen pas de trends én prijs om de hoek kijken. De helft van de respondenten zegt wel eens te kleine schoenen te kopen ‘omdat ze zo mooi waren’. Gelukkig, ben ik niet de enige.

En het meest populair is…

Op welke schoen kunnen we de Nederlandse vrouw uittekenen? Het antwoord is simpel: 44% van de vrouwen draagt het liefst een paar enkellaarsjes. In zwart, natuurlijk. Op nummer twee staat de sneaker met 23%, toch dat comfort hè (schreef zij met sneakers aan haar voeten, de hakken staan nog ongedragen in de kast).

Zit je boven of onder het gemiddelde? En heb je veel miskopen in de kast staan? Laat het weten!

Trouwens, zo draag je hakken zonder pijn >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zoveel schoenen heeft de Nederlandse vrouw gemiddeld
Sluiten