Onderzoek: zóveel weken van hun leven spenderen mannen aan wachten op hun shoppende vrouw

Terwijl jij nog even het volgende pashokje induikt, staat (of zit/hangt/ligt/huilt) je man/vriend/wederhelft op je te wachten met de twintig tassen van de vorige winkels. Voelt misschien als een splitseconde voor jou, maar de statistieken zijn eh.. schrikbarend.

Shoppende vrouw

Het is natuurlijk zó cliché als wat: mannen die hopeloos wachten op hun shoppende vrouw. Arme zielen. Maar nu weten we ook hoe erg het in realiteit is, dankzij een onderzoek van Andrews Air Conditioning waarin werd onderzocht hoe lang mannen in hun leven precies op jou moeten wachten. Het antwoord: DRIE WEKEN! We herhalen: Drie weken!

Laten we even een kort rekensommetje maken: stel, je gaat twee keer per maand samen shoppen en beide keren staat jouw man 23 minuten ongemakkelijk met zijn smartphone in zijn hand te wachten. Dit maakt bijna 47 minuten per maand, wat gelijk staat aan 9 uur en 22 minuten per jaar. Gemiddeld komt dat neer op 24 dagen in je leven. Al lijkt het voor sommige mannen natuurlijk ééuwig te duren.

LEES OOK: De 6 meest irritante dingen die mannen doen tijdens een middag shoppen>

Lange wachtrijen

Het onderzoek onder tweeduizend volwassenen wees uit dat het wachten op je partner een van de meest irritante dingen is tijdens het shoppen, net zoals lange wachtrijen en winkels waar het veel te heet is.

Hoe mannen de winkelsessies van hun vrouw volhouden (lees: overleven)? Meer dan de helft van de mannen volgt braaf hun vrouw tijdens het winkelen, en 37 procent gaat ergens zitten en wachten. Meestal kijken ze op hun telefoon, bellen hun vrienden of sturen ze berichtjes. Één op de tien mannen gebruikt hun tijd soms zelfs om iets te eten of drinken te halen.

Hè, gezellig

Nou, niet altijd dus. Meer dan een derde van de koppels heeft aangegeven dat het shoppen niet zelden lijdt tot discussies, met als resultaat dat een handjevol mannen zelfs weigert mee te gaan shoppen met zijn vrouw.

Benieuwd hoe andere mannen er tijdens het wachten uit zien? Lachen: zo zien mannen eruit als hun vrouwen aan het shoppen zijn>

dailymail

Reageer op artikel:
Onderzoek: zóveel weken van hun leven spenderen mannen aan wachten op hun shoppende vrouw
Sluiten