Redactie
Redactie Gezondheid 24 feb 2015

Zuigt jouw baby als de haai, clown of sloddervos?

Moeder van twee kinderen Supriya Kelkar laat ons op geestige wijze duidelijk weten dat borstvoeding een unieke ervaring is. En er zit een enorm verschil in baby, moeder en manieren van borstvoeden. Tot welke categorie behoort jouw baby?

1. De Clown

Voordat clowns een ballon opblazen rekken ze ‘m altijd zo ver mogelijk uit. Helaas gaat het bij deze baby om jouw tepel en niet om een ballon.

2. De Jury

Dit kleintje kan z’n handen absoluut niet stilhouden. In plaats daarvan gebruikt hij zijn vuistje als échte hamer. En daarmee slaat hij maar al te graag op jouw borsten, buik, nek, schouder…

3. De Tandarts

Borsten? Wat heb je dáár nou aan? Jouw tanden zijn voor deze baby veel interessanter! Met zijn kleine scherpe nageltjes is hij jou maar al te graag van dienst door het tandplak lekker van jouw tanden af te krassen. Bedankt hé!

4. De Berggeit

Deze lieve baby heeft de neiging om, zonder waarschuwing, met zijn hoofd keihard tegen jouw lichaam aan te stoten. HALLO, AANDACHT!

5. De Verdwaalde Toerist

Deze baby zoekt in half slaperige toestand een weg naar eten. Eh, nee. Mijn buik is niet mijn borst, maar fijn dat je denkt dat ze daar hangen.

6. De Kraai

Love handles. Deze baby is er gek op en grijpt jou het liefst goed vast, ook op andere plekken. Die zwangerschapskilo’s houden de pijn misschien een béétje tegen, maar die kleine klauwtjes overal in je lijf? Eh, liever niet.

7. De Sloddervos

Tja, pak de tissues maar. Het is voor deze baby de kunst om precies als hij zijn mond vol heeft jouw borst los te laten. En waar blijft al die melk? Juist ja, overal. Behalve in zijn mond dan.

8. De Haai

Oh, oh. Het lijkt zo rustig en fijn totdat… AUUUUUUWWWWWWWW. Juist, een onverwachte aanval. Met zijn kleine kaak kan hij al behoorlijk hard bijten, en dat doe-ie maar al te graag. In jouw borsten. Helaas.

9. Meneer ‘eraf en erop’

Een hond die buiten blaft? De radio die op een ander muziekje overgaat? Deze baby is werkelijk door alles afgeleid. Hij laat los, om zich vervolgens weer om jouw borst heen te klemmen.

10. De ‘Titty Twister’

Says enough, toch? (Bovendien te pijnlijk om over te praten)

Ach, maar laten we eerlijk zijn. Een Haai, een Clown of een Sloddervos? Onze baby’s kunnen ons af en toe behoorlijk pijnigen, maar het blijft altijd nog wel ons kleintje waar we zó gek op zijn.

Tot welke categorie behoort jouw baby? Of heb je nergens last van? Laat het ons weten!

Ben jij al uit de luiers? 19 tekenen dat je nog een baby wilt.

Door: Yara Mens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zuigt jouw baby als de haai, clown of sloddervos?
Sluiten