Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 19 feb 2015

Zullen mannen vanaf nu zittend plassen?

Mannen en zittend plassen. Wie had gedacht dat het ooit een serieus item zou worden dat het zelfs schopte tot Een Vandaag onderwerp? Phileine in ieder geval niet en ze legt dan ook haarfijn uit in een brief aan Sjoerd van zittendplassen.nl dat ‘t niks wordt.

Dag beste Sjoerd,

Ik zou je eigenlijk meneer moeten noemen want ik ken je niet maar ergens vind ik je nog zo lekker naïef dat ik de vrijheid heb genomen om je ‘gewoon’ bij je voornaam te noemen.

Kriebel op onbereikbare plekjes

Ik schrijf je met gemengde gevoelens. Ik bewonder je focus en je doorzettingsvermogen om je doel te bereiken. Maar het doel an sich geeft mij een beetje kriebel op onbereikbare plekjes. Jouw huidige levensdoel (je hebt er meer vertelde je FB profiel me) gaat volledig in tegen de oer gevoelens van de vrouw met een penis (ook wel man genoemd).

Meisjesplasser vs jongensplasser

Jij wilt namelijk dat de man, elke man, voortaan zittend plast. Ik had hier graag poëtische termen voor gebruikt maar voor zoiets oer normaals als plassen kan ik misschien beter ‘gewoon’ de bestaande woorden gebruiken. De woorden die wij mensen er al zo lang voor gebruiken. Net als de manier waarop we dat doen. Waarop we dat wereldwijd al zo lang doen. ‘Gewoon’. Zitten als je een meisjesplasser hebt en staan als je een jongensplasser hebt.

Out of your comfortzone

Ik weet dat de wereld continue aan veranderingen onderhevig is. Dat bedrijven kunnen groeien door met de tijd mee te gaan. Dat je nooit het beste uit jezelf kunt halen als je niet af en toe eens iets op een andere manier doet dan hoe je dat de voorgaande dag hebt gedaan. En veel mensen vinden het begin van verandering een beetje eng. “out of your comfort zone” is toch een soort van parachute springen; geweldig stoer maar vooral op papier. Laat mij maar op de grond staan, dat idee.
Toch hebben de meeste veranderingen op termijn een fijn resultaat voor allen die er iets mee te maken hebben.

Een kreukeltje in het papier

En precies daar zit voor mij het kreukeltje in het papier. Ik geloof niet zo dat deze verandering ons op een fijn resultaat zal trakteren. In mijn vroege volwassenheid heb ik vele avonden aan de goede kant van de bar mogen staan in de stamkroeg van het kleine dorp waar ik vandaan kom. Bijkomend nadeel was dat ik, terwijl de andere oude jongeren in de eenzame discotheek stonden, nog veel eenzamer het sanitair mocht verzorgen. Ofwel; de plee moest schrobben.
In de kroeg bevonden zich drie toiletten (of weecees zoals de begaafde mens dat noemt). Eén afgesloten exemplaar voor de dames en een combisetje voor de heren. Eén urinoir in open ruimte en één afgesloten pot voor de man die een beetje privacy nodig had.

Blotebillenbacteriën

Van die drie keramieken tronen was er één bij uitstek het smerigst. Hoewel, smerig is een understatement. Overal vond ik de gele bewijzen van bezoek. Niet alleen op de overvol besmeurde bril maar vooral ook op de grond. Mensen willen namelijk niet met hun blote billen op de blotebillenbacteriën van een ander gaan zitten. Gevolg? De ‘zittende’ dames manoeuvreren hun onderkant met beschonken precisie zo’n beetje boven het midden (wat van bovenaf gezien altijd een andere plek is dan die waar het midden zich werkelijk bevindt) van de pot om zich vervolgens sans-gêne sanitair te ontspannen. DAT IS DUS VIES! DAT WORDT DUS EEN ZOOITJE! Neem dat maar van een ervaringsdeskundige aan. Een verademing was het dus voor mij om na de rendez –vous met al dat vrouwelijk nat ‘gewoon’ even de mannenplee te boenen.

Multitaskende mannen?

En Sjoerd, even los van de hygiënische kant van jouw droom… wat denk je dat die mannen moeten doen als ze eenmaal zittend plassen? Is de lus eenmaal op de juiste plek gehangen dan zijn daar twee handen vrij om… juist ja, de telefoon te pakken. Mannen staan erom bekend geen twee dingen tegelijk te kunnen. Laten we er nou vanuit gaan dat dat plassen nog goed gaat… wat zijn dan de gevolgen voor de vrouwelijke ontvangsters van de berichten die juist op die momenten gestuurd worden?? Juist, Ellende alom. Mannen gaan dan vrouwen door elkaar halen. Sturen verkeerde berichten de wereld in. Echtscheidingen en zielige kinderen zijn het gevolg. Dat wil jij toch niet op je geweten hebben??

Zittendplassensticker

Lieve Sjoerd, ik snap best dat jij op je mooie houten weecee geen bijtende urinevlekken wilt hebben en ik snap dus ook dat je die ruimte hebt voorzien van zo’n bewijs van creativiteit; de ‘zittendplassensticker’. Maar laten we het voor de rest van de wereld gewoon lekker gewoon houden. En als een meneer echt graag zittend plast mag hij van mij met alle liefde naar de dames weecee komen maar dan moet ie wel zijn billen op de rand zetten!

Gewoon de groeten,

Phileine

Lees ook Phileine’s geweldige brief aan Boer Geert!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zullen mannen vanaf nu zittend plassen?
Sluiten