Redactie
Redactie Kids januari 30, 2015

Zwanger? Dit bedrijf bedenkt originele babynamen

Hoelang heb jij zitten dubben over babynamen? Al eerder lazen we over de populairste babynamen van vorig jaar, maar misschien wil jij juist afwijken van de massa. Niet genoeg inspiratie? Dit bedrijf helpt je bij het vinden van een originele naam die niemand anders heeft!

Als jij die zekerheid wil, neem dan eens contact op met het Zwitserse bedrijf ‘Erfolgswelle‘. Zij beweren dat ze een naam kunnen bedenken die geen enkel ander persoon met zich meedraagt. Zit wel een prijskaartje aan. Een originele naam kost $32000, omgerekend zo’n €28123.

Cijfers achter de babynamen

Maar dan heb je ook wat. Rond de naam in kwestie hangt een positieve boodschap. Alle elementen die in de naam verwerkt zitten, hebben een positieve noot. Hiervoor worden woorden gehusseld tot nieuwe woorden. Oude elementen worden verwerkt tot nieuwe. Maar liefst 14 mensen brainstormen over de babynamen, 4 historici ontcijferen de oorspronkelijke betekenis van de woorden, 12 vertalers kijken naar of de naam niets geks betekent in een andere taal en 2 goed oplettende advocaten worden ingezet om te kijken of de uiteindelijke naam geen merknaam van het een of ander is. Er zit gemiddeld zo’n 100 uur werk in een naam waarna er tussen de 15 en 25 babynamen worden gepresenteerd aan de ouders in spé. Als de ouders eenmaal gekozen hebben, maakt ‘Erfolgswelle’ een heel boekwerk met het verhaal achter de naam. Mocht jij iemand kennen die zo’n originele naam heeft, schroom dan niet om deze ook te kiezen voor jouw kind. Dat mag. Blijkt de naam achteraf toch niet meer zo heel origineel te zijn.

Wat vind jij van deze manier om een naam te kiezen? En hoe kom jij op een originele naam? Laat het ons weten!

Lees ook
Freaky! Toetsenborden bepalen onze keus in babynamen
Deze babynamen hebben allemaal dezelfde, mooie betekenis

Reageer op artikel:
Zwanger? Dit bedrijf bedenkt originele babynamen
Sluiten