Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 21 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Oei! Uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen veel foute informatie over medicijnen van social media halen

Als je zwanger bent, zijn er enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden. Onder andere het gebruik van medicijnen is iets waar je ontzettend voorzichtig mee moet zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat dat niet altijd het geval is als het om medicijngebruik gaat.

NOS plaatste vandaag een artikel over zwangere vrouwen die foute informatie over medicijnen van social media halen. Een zorgwekkende situatie.

Foute informatie op social media

Onderzoekers van het Radboudumc onderzochten berichten over medicijngebruik die zijn te vinden via social media en internetfora. Uit dit onderzoek blijkt dat 40 procent van deze berichten niet kloppen.

Op veel sites en social media kanalen laten mensen weten wat de bijwerking was van een medicijn dat zij gebruikten tijdens de zwangerschap. Echter is dat een persoonlijke ervaring van vrouwen en dat hoeft helemaal niet per definitie aan een bepaald medicijn worden gekoppeld. Andersom kan het ook zo zijn dat iemand een review over een medicijn schrijft en zegt dat ze nergens last van had terwijl het medicijn absoluut schadelijk kan zijn voor je ongeboren baby.

Hoe kun je dit voorkomen?

Houd in je achterhoofd dat niet alle informatie op internet klopt, zeker niet op social media. Je vindt er meer onbetrouwbare informatie dan betrouwbare. Er zijn tal van websites te vinden waar je reviews kan schrijven over medicijnen maar dat zijn persoonlijke ervaringen. Dat wil verder niks zeggen.

Als je twijfelt over medicijngebruik (tijdens de zwangerschap) raadpleeg dan altijd je huisarts of eigen apotheek. Zij kunnen je altijd voorzien van de juiste informatie.

Lees ook: Waarom slikken zwangere vrouwen minder medicijnen dan mag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme