Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kinderen 16 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 10.000 vrouwen zullen er morgen achter komen dat ze zwanger zijn

Ben je al een tijdje aan het proberen om zwanger te raken, dan zou ik morgen maar even een zwangerschapstest doen. De reden? Zeventien januari valt precies twee weken na National Babymaking Day (in Engeland) op 2 januari: de dag waarop veel vaders en moeders to be meteen aftrappen met het voornemen om aan een kind te beginnen.

Experts geloven dus dat er dit jaar meer dan tienduizend vrouwen zijn die morgen twee streepjes zullen zien op de zwangerschapstest. Dat blijkt uit een onderzoek van de mommywebsite Channelmum. Zij praten over een ware zwangerschapstest addiction, omdat vrouwen gemiddeld zes testen doen om zeker te weten dat de uitslag klopt.

Het onderzoek is gedaan onder 1.435 moeders en zeker 62 procent van de vrouwen die op de test zien dat ze zwanger zijn, doen nog een test om daar écht zeker van te zijn. Zeven procent van de zwangere vrouwen doet zelfs tien keer een test. Het kan altijd gekker, want zeker één op de twaalf zwangere vrouwen willen zó zeker van hun zaak zijn dat ze blijven testen tot ze de eerste echo hebben. Een duur grapje, als je er vanuit gaat dat een zwangerschapstest gemiddeld 33 euro kost.

Volgens Siobhan Freegard, de eigenaar van Channelmum zijn er zelfs moeders die hun urine met bleek mengen. Als het gaat klonten, kan dit een teken van een zwangerschap zijn. Of het daadwerkelijk handig is om deze methode te gebruiken, weten we natuurlijk niet en het is daarom sterk af te raden om hierop te vertrouwen.

Succes, morgen! Laat je het ons weten als de test positief is? 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme