Renée
Renée Kinderen 23 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Nicole (38) komt er tijdens het bevallen achter de ze zwanger is

Wie zelf zwanger is geweest kan ongetwijfeld niet geloven dat sommige vrouwen tot wel negen maanden in verwachting zijn zonder dat ze het merken. Maar het overkwam ook Nicole (38) uit Eerbeek. Hoewel ze al drie kinderen op de wereld had gezet, had ze werkelijk geen idee dat ze zwanger was.

Totdat Nicole naar de verloskamer werd gebracht. Binnen een uur nadat Nicole hoorde dat ze zwanger was lag haar dochter Lisa al in haar armen.

Zwanger zonder het te weten

Zwanger zijn zonder dat je het weet vonden Nicole en haar partner Theo al raar. Maar dat dit haarzelf overkomt is al helemaal bijzonder. Aan De Stentor vertelt ze: ‘We hadden op dat moment zelf drie kinderen. Nou, die drie keer heb ik écht wel geweten dat ik zwanger was. En nu, nu is mij hetzelfde overkomen.’

Het gezin zat in een zware en hectische periode vanwege het autisme van hun oudste zoon. ‘Hij vertoont door zijn stoornis agressief gedrag. Psychisch en lichamelijk heb ik nog net genoeg energie om op te staan en voor onze drie kinderen te zorgen. Ik was ook ontzettend moe. Achteraf kan ik verklaren dat die vermoeidheid óók door de zwangerschap kwam.’

Het zorgen voor haar zoon nam zoveel tijd in beslag dat Nicole naar eigen zeggen niet eens in de gaten kon hebben dat ze zwanger was.

De bevalling

Nicole slikte trouw haar pil en werd ‘ongesteld’, maar dat liep op 29 december anders. ‘Mijn menstruatie kondigde zich aan. Netjes op tijd, want ik slik de pil. Ik deed een tampon in, alleen zat-ie ditmaal vervelend. Dus tampon er maar uit en over op maandverband. Die nacht sliep ik slecht, had rugpijn.’

Nicole’s rug deed op een gegeven moment zo’n pijn dat Theo voor haar de huisartsenpost belde. De vrouw aan de telefoon begreep de ophef om menstruatiepijn niet en verwees het koppel door naar het ziekenhuis. Vanaf toen ging het snel.

‘De arts stond klaar om me te onderzoeken. Ze vroeg of ze me even mocht toucheren. Vreemde vraag vond ik, maar oké. Maar ik menstrueer wel, ik hoop dat u dat niet vervelend vindt, zei ik nog. De arts voelt en voelt en zegt dan: mevrouw ik voel een hoofdje, u bent aan het bevallen.’

Baby dragen in de rug

Je kunt je vast wel voorstellen dat het leven van Nicole en Theo even compleet op z’n kop stond. Om 15:15 uur kwam ze op de spoedpost, en nog voor 16:00 uur lag er een kind in haar armen. ‘Hoe heb ik dit nooit kunnen voelen? Bleek ik Lisa in mijn rug te hebben gedragen. Mijn darmen en buikspieren hadden geen ruimte gemaakt voor de baby. Daarom was ik ook nauwelijks dikker geworden’, aldus Nicole.

Het is en blijft bijzonder om een kindje op de wereld te zetten. Daarom moet het vast enorm pijn doen dat de familie en vrienden van het koppel het blijde nieuws niet geloofden. Zij denken dat de twee de zwangerschap bewust hebben verzwegen.

‘Waarom zou ik dat doen? Zoiets moois verstop je toch niet? Dat vind ik wel jammer, geen roze slingers thuis, geen echo’s en geen zwangerschaptest. Geen enkele tastbare herinnering aan de tijd van mijn zwangerschap. En het gekke is, ik heb alles gedaan wat verboden is als je zwanger bent: drinken, roken, rood vlees gegeten. En tóch een gezonde dochter.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme