wpkadmin
wpkadmin Body 19 okt 2018

What! Zó verbergen ze dus de zwangere buiken van actrices

Kijk je wel eens naar een lang lopende serie op Netflix of tv? Zoals Grey’s Anatomy of Homeland? Geheid dat in een van je favoriete series een zwangere actrice rondliep. Stylisten, cameramannen en zelfs body doubles trekken dan alles uit de kast om de buikjes buiten beeld te houden. Dat levert leuke resultaten op..

Tja, het is natuurlijk makkelijker als scenarioschrijvers een zwangerschap er gewoon in schrijven. Maar dat wordt lastig bij Claire Danes in Homeland of Kerry Washington in Scandal. In plaats daarvan verlaten veel zwangere actrices tijdelijk de serie met een gek smoesje. Handig, maar als de leading lady zwanger is, kan je die echt niet missen en zal je toch iets creatiever te werk moeten gaan. De meest voorkomende manier van verbergen? Zitten blijven en je achter ‘iets’ verbergen.

Maar er zijn nog meer opties. Leuk om te zien en handig voor het geval dat je opeens gebeld wordt om in een serie met Brad Pitt te spelen. 😉 Hierbij een grappig overzicht van de geslaagde en vooral ook minder geslaagde trucjes:

1. Je krijgt gewoon een fatsuit aan


De meest hilarische optie. In tijden van nood kun je de actrice altijd nog in een fatsuit hijsen. Het overkwam January Jones uit de serie Mad Men. In de serie ging ze opeens veel eten waardoor ze ‘zogenaamd’ veel aan was gekomen. In haar fatsuit ging gewoon wat minder vulling rondom haar middel en ‘het probleem’ was opgelost.

2. Je personage hangt in elke scene op de bank


In de serie Friends lukte het Courteney Cox niet om kinderen te krijgen, maar in real life was ze gewoon zwanger! Dat moet dan natuurlijk handig verborgen blijven. Met handig camerawerk en veel zitten, wisten de producers dit geheimpje te bewaren.

3. Meubelstukken zijn je beste vriend


Actrice Claire Danes uit de serie Homeland bleef ondanks haar zwangerschap, zoals al de Hollywood mama’s, haar ranke figuur houden. Maarja, die buik bleef maar groeien! Geen probleem: we plakken haar gewoon vast aan haar bureau.

4. Wijd zittende kledingstukken trouwens ook


Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw was tijdens de opnames van het vijfde seizoen Sex and the City hoogzwanger. Modegoeroe (en stylist) Patricia Field hees haar in meest vormeloze creaties, uiteraard met een stylish touch.

LEES OOK: Deze 9 mensen weten al dat je zwanger bent voordat je het vertelt

5. Vormeloze doktersjassen bieden Eerste Hulp


Ellen Pompeo uit Grey’s Anatomy bleef hoogzwanger nog levens redden. Die vormeloze doktersjas bood lang uitkomst, maar uiteindelijk werd ze toch tijdelijk de serie uitgeschreven. Ze moest bijkomen van een nier-transplantatie… juist ja.

6. De oversized jassen zijn niet aan te slepen


Een zwangere Kerry Washington uit Scandal (rechts) zag er op de rode loper beeldig uit, maar als actrice droeg ze maandenlang oversized kleding. Alsof ze had gewacht totdat dit weer in de mode kwam.

7. Houd te allen tijde iets voor je buik


Actrice Debra Messing uit Will and Grace kan erover meepraten. Oké, het was dapper van de regisseur om haar van de voorkan te filmen. Alleen ging het wel een beetje opvallen dat ze zich vastklampte aan zo’n beetje elk rondslingerend item.

8. Of gebruik een body double


Uhm, buikdubbel zul je bedoelen! Morena Baccarin uit Homeland werd in sommige scenes gewoon vervangen door iemand met een platte buik…

LEES OOK: Deze foto’s van zwangere vrouwen geven je gegarandeerd de slappe lach

9. Je personage zet het gewoon op een eten


Een vriendelijkere optie in vergelijking met de vorige. Julia Louis-Dreyfus uit Seinfeld had de schone taak om het op een eten te zetten. Op die manier houdt je de kijkers wel voor de gek.’Nee, ze is niet zwanger, ze heeft er gewoon een paar pondjes bij gesnoept.’

10. Eat all the junkfood!


Je kunt je personage wat extra laten eten, maar je kunt haar ook laten vreten. Actrice Jane Leeves uit Frasier propte de meest ongezonde dingen naar binnen, om haar ‘plotselinge gewichtstoename’ te verklaren.

11. Random objecten worden strategisch ingezet


Hier zijn we getuige van een sterk staaltje camerawerk. Actrice Julie Bowen uit Modern Family kon gewoon haar ding blijven doen, terwijl random objecten haar buikje slim verbergen. These guys are professionals!

12. Blijf gewoon lekker in bed liggen


Zo willen wij ook wel geld verdienen! Phylicia Rashād uit de Cosby Show werd wekenlang enkel en alleen in bed gefilmd. Het zijn gewoon extra éxtra dikke dekens, zo hielden ze ons voor.

De ene zwangere buik is de andere niet. Deze foto’s bewijzen dat maar weer eens.

Reageer op artikel:
What! Zó verbergen ze dus de zwangere buiken van actrices
Sluiten