Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Mind 15 februari 2016

Zwangere moeder (32) met stoma maakt inspirerende selfie-reeks

Op haar vijftiende krijgt de Australische Krystal Miller de diagnose ziekte van Crohn en moet daarom een stoma dragen. Nu is Miller 32, zwanger van haar derde kind en roept ze andere vrouwen met een stoma op om zich op geen enkele manier te schamen voor hun lichaam.

Miller hoopt dat vrouwen met darmziekten zich mooi gaan voelen in hun eigen huid. Ze startte in januari de Facebookpagina ‘Bag Lady Mama’, waar ze persoonlijke foto’s en verhalen van zichzelf deelt. Inmiddels heeft ze zo’n 4.700 volgers.

‘We moeten ons niet verstoppen. We zouden onze oorlogswonden met trots moeten dragen,’ vertelt Miller aan Cosmopolitan.
Naast haar zelfverzekerde selfies, bevat Millers Facebookpagina ook basisinformatie over darmziekten en kaart ze onderwerpen aan als hoe het is om seks te hebben als vrouw met een stomazak.

‘Ik plaats wat ik denk dat goed is. Ik hoop dat anderen de humor er van kunnen inzien en dat ze het leuk vinden om te lezen. Seks en sexy voelen is een groot onderdeel van iemands herstel,’ zegt ze tegen The Huffington Post.

What kind of undies do you wear?..Me, I like the sexy granny panties! Anything high waisted and lacy! It helps support…

Geplaatst door Bag Lady Mama op dinsdag 26 januari 2016

Moeilijke tijden

Het leven van Miller was veel zwaarder toen zij the bag nog niet met haar meedroeg. ‘Voor mijn operatie stond ik op het punt mijn baan te verliezen, mijn relaties waren niet bepaald goed en ik kon niet leven als een normale 22-jarige. Het was heel moeilijk. Het voelde alsof ik langzaam dood ging, alsof ik van binnenuit aan het verrotten was,’ vertelt ze aan BuzzFeed.

Daarna veranderde haar leven ingrijpend: ‘De zak heeft mij de mogelijkheid gegeven om normaal te leven. Ik ben inmiddels de wereld rondgereisd en werk fulltime. Ik kan nu gewoon lekker mezelf zijn. Het hebben van zo’n zak zou niet een belemmering moeten zijn om van jezelf te houden.’

It's not always been smooth sailing. My bestfriend (in the whole world) Nadene would often say to me 'you must have done…

Geplaatst door Bag Lady Mama op woensdag 27 januari 2016

Hot mama

Miller is ontzettend blij met de aandacht die haar Facebookpagina krijgt. ‘Ik heb echt het gevoel dat ik vrouwen in een soortgelijke situatie kan helpen. Misschien kan ik een klein verschil maken in Australië. Bovendien is het leuk om ‘hot mama’ genoemd te worden. Wie wil dat nu niet horen?!’

Wil jij reageren op dit verhaal? Dat kan via Facebook.

Dit zijn de ‘positieve’ dingen die je cadeau krijgt bij een chronische ziekte >>

Reageer op artikel:
Zwangere moeder (32) met stoma maakt inspirerende selfie-reeks
Sluiten