Anne Broekman
Anne Broekman Eropuit 9 mrt 2017

Viral: zwangere vrouw bedankt man die voor haar opstaat in het openbaar vervoer

Het viel de zwangere ontwerpster Yvonne Lin op dat ze tijdens haar zwangerschap maar al te vaak in de metro een zitplaats aangeboden kreeg door vrouwen, maar nooit door een man. Speciaal voor de eerste kerel die voor haar zou opstaan, had ze een beloning in petto. Onlangs kon ze ‘m eindelijk uitreiken.

Yvonne is in verwachting van haar tweede kindje. Ze rijdt vaak met de metro, en tijdens haar eerste zwangerschap kreeg ze niet één keer door een man een stoel aangeboden in het openbaar vervoer. ‘Ik kwam tot de conclusie dat alle mannen niet deugen,’ schrijft ze op Instagram. Tijdens haar tweede zwangerschap besloot ze de eerste hoffelijke man die dit wél zou doen, te belonen met een zelfgemaakt beeldje. In de achtste maand was het dan zo ver. Eindelijk kon ze de ‘decent dude’ award uitreiken, aldus RTL Nieuws.

LEES OOK: 11 struggles die je hebt als je je kinderen meeneemt in het openbaar vervoer

Aan CBS News vertelde Yvonne dat de zittende man eerst met zijn telefoon bezig was. Toen hij haar zwag, schrok hij en bood hij meteen zijn zitplaats aan. De man bleek zelf een vader van twee te zijn. Yvonne hoopt dat haar stadsgenoten in New York door deze ludieke actie wat beter gaan nadenken over hoe ze met elkaar omgaan. En daar is geen speld tussen te krijgen.

Nog zo’n interessant sociaal experiment: Borstvoeding geven in het openbaar: geaccepteerd of niet?

Foto’s: Instagram

Reageer op artikel:
Viral: zwangere vrouw bedankt man die voor haar opstaat in het openbaar vervoer
Sluiten