Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Persoonlijk april 25, 2017

Hoogzwangere Sarah mag niet naar toilet en deelt haar verhaal

Tijdens je zwangerschap moet je extra vaak naar de wc. Maar wat doe je als het niet goed voelt en je in de stad nergens dichtbij een openbaar toilet ziet? Het overkwam de hoogzwangere Sarah Bourakba uit Groningen. Maar toen ze in de dichtstbijzijnde winkel naar het toilet vroeg, werd ze weggestuurd.

Samen met haar moeder was ze afgelopen weekend aan het winkelen. Opeens voelde Sarah na een elleboogstootje van haar baby iets bij haar blaas en werd ongerust. Ze was bang dat ze bloed verloor. Ze wilde zo snel mogelijk naar de wc om te checken of alles wel oké was. Sarah legt aan EditieNL uit dat ze juist voor de een bepaalde drogist koos in plaats van een horecagelegenheid, vanwege ‘de artikelen die ze verkopen’ om de eerste maatregelen te kunnen treffen. Maar toen ze daar naar de wc vroeg en aangaf dat ze misschien bloedde, werd ze alsnog geweigerd.

‘Kon mij niet gebruiken’

Sarah legde haar verhaal uit aan het meisje achter de kassa. ‘Zij vond het goed, maar moest het even navragen bij de leidinggevende. Die zei: ‘Nee dat doen we niet.’ Ik heb het nog proberen uit te leggen. Ik wilde mijn tas en jas achterlaten of bood aan dat ze desnoods met mij mee het hokje in ging, maar dat mocht niet. Ze zei dat het druk was in de winkel en kon mij op dat moment niet gebruiken.’

LEES OOK: Moeder schrijft rake blog over ongelijke standaarden tussen vaders en moeders

Sarah liep met haar moeder snel de winkel weer uit om nog naar een ander toilet te zoeken, maar het was al te laat. Ze voelde al iets lopen. ‘Gelukkig kon ik me later bij een andere winkel opfrissen en bleek dat ik inderdaad bloed verloren had. Dit mag niet meer gebeuren.’ In het ziekenhuis hebben ze de baby moeten draaien.

Hoop op verandering

Sarah postte direct een bericht op Facebook waarin ze alles uitlegt. ‘Blijkbaar heet je Suzanne.. en blijkbaar heb je nooit een kind gebaard Suzanne,’ schrijft ze. De drogist antwoordde dat het beleid dit niet toestaat vanwege de veiligheid in de winkels. Het toilet bevindt zich namelijk in het magazijn en daarmee zijn in het verleden vervelende ervaringen geweest.

Wel uitzondering

Ondanks gemengde geluiden is Sarah vooral blij met de positieve reacties op haar bericht. Andere filialen en medewerkers boden aan om een volgende keer wel een uitzondering te maken in zo’n geval. Eind goed al goed dus. Ze hoopt dat het nooit meer zo uit de hand loopt en dat er een aangepast beleid voor hoogzwangere vrouwen komt.

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram.

RTL/EditieNL

Reageer op artikel:
Hoogzwangere Sarah mag niet naar toilet en deelt haar verhaal
Sluiten