Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Algemeen 3 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Zwangere vrouwen opgelet! Deze wonderpillen produceer je zelf

Hoera, er is een kind. Na negen ‘zware’ maanden heb je je eigen lichaam terug en kun je weer beginnen aan het opbouwen van een routine.Je kunt weer eens echt lekker stofzuigen. Je kunt fijn weer bukken om de wasmachine vol te laden en je kunt weer ouderwets op je knieën om de vloer een goede schrobbeurt te geven.

Na de bevalling heb je namelijk energie te veel toch? De gebroken nachten krijgen geen vat op je en je lichaam herstelt zich zo snel dat je je afvraagt of je eind van de maand alweer op je vertrouwde tien kilometerrondje zit.

Als je jezelf in bovenstaande woorden herkent, good for you! Als je je afvraagt waar dit over gaat lees dan vooral even verder, want er is een verdraaid goed spulletje om je te helpen. Tenminste, als jouw droombevalling nog in het verschiet ligt. Als je de bevalling al achter de rug hebt, ga dan maar een extra sterk potje koffie zetten, want dan kan dit artikel niks meer voor je doen.

Happy Mama Pills

Ik ben zelf nu tien weken moeder van ons vierde kneutertje. De nachten zijn weer kort, de dagen lekker lang en de aandacht net te weinig om te kunnen verdelen over de vier bloedjes. Maar het pillenpotje naast mijn bureau sleept me vrolijk door de iets te diepe dalletjes heen. Ik heb oprecht een goeie voorraad energie en mijn hormonen gieren niet meer dagelijks uit de bocht, wat voor de man weer fijn is.

Hoe het heet? Happy mama pills. Wie ze maakt? Jij zelf. Althans, de ingrediënten maak je zelf. Want deze wonderbaarlijke pillen worden gemaakt van jouw placenta. Getsekke zul je denken. Dat dacht ik ook. Waarom zou ik mijn eigen placenta willen op eten? Een beetje digitaal onderzoek en het feit dat ik uit eerste hand ervaringen vernam maakten me toch nieuwsgierig.

If mama ain’t happy…

Ik nam contact op met Janneke Foole, één van de weinige vrouwen in Nederland die deze pillen kunnen maken. Zij legde me op totaal nuchtere wijze uit waarom het gebruik van de placenta zo goed is. De placenta zit immers boordevol vitaminen, ijzer en hormonen. En laten die je nou heel goed door die eerste weken heen helpen. Volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen of genetisch gemanipuleerde onzin. De eerste week was mijn lichaam er nog niet aan toe en werd ik er veel te hyper van. Maar na twee weken, toen de kraamhulp het voor gezien hield en ik de wasmachine hoorde roepen, ben ik één pil per dag gaan slikken. En dat doe ik nu nog steeds. En ja, je moet even een knop omzetten maar they sure make me happy. En zoals Janneke zelf zegt; ‘if mama ain’t happy, nobody’s happy!

Kijk voor meer informatie op www.happymamapills.nl

Overigens kun je je placenta ook op andere manieren hergebruiken. Wat dacht je van een super-mom-smoothie of een placentaart?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zwangere vrouwen opgelet! Deze wonderpillen produceer je zelf
Sluiten