Renée
Renée Kinderen 18 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

In dit trimester krijg je als zwangere vrouw weer zin in seks

De kans is groot dat je tijdens het eerste trimester van je zwangerschap geen zin in seks hebt. Is dit iets om je zorgen om te maken? Het volgende onderzoek wijst uit van niet, want in het volgende trimester keert je libido weer terug.

De reden dat je libido vermindert is niet zo gek. Wie heeft er zin in seks terwijl je 1. hartstikke vermoeid en 2. misselijk bent? Als je eenmaal in bed ligt denk je dan vaak nog maar aan één ding: slapen.

Zin in seks tijdens het tweede trimester

Maak je geen zorgen, want tijdens het tweede trimester komt de zin in seks terug. Althans, als je seksueel psychofysioloog Dr. Nicole Prause mag geloven. Het zit volgens haar zo: de eerste zwangerschapskwalen nemen af terwijl jij je steeds meer verbonden voelt aan je partner, die de ouder van je kind wordt.

LEES OOK: Mannen opgelet! Moeder legt uit wanneer moeders wél zin hebben in seks

Wennen aan een veranderend lichaam

Onderzoeker Caitlin Hoff is het daarmee eens. ‘Over het algemeen, maar niet altijd, keert de seksdrive van de vrouw terug in het tweede trimester.’ Het heeft ermee te maken dat je dan went aan de veranderingen in en van je lichaam. ‘Het is voor vrouwen dan veel makkelijker om haar nieuwe vormen te accepteren en zich weer sexy te voelen, zonder het overgeven en de vermoeidheid van de eerste periode.’

Veranderende hormonen

Als je niet zoveel zin in seks hebt als voorheen is dat oké, want laten we niet vergeten met welke hormonen je negen maanden lang te maken hebt. Je bent bovendien niet de enige die dit ervaart. ‘Voor sommige vrouwen kan elke vorm van intimiteit teveel worden door de veranderende hormonen’, aldus Caitlin. Het is dus oké als intimiteit het laatste is waar je aan denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme