Anne Broekman
Anne Broekman Mind 25 nov 2016

Zwangerschapsdementie: welke bizarre dingen deed jij?

Je probeert de voordeur te openen met je autosleutel, kan met moeite op de naam van je baas komen en je loopt tig keer per dag een kamer in en hebt géén idee wat je daar ook alweer ging doen. Yep, zwangerschapsdementie is een serieuze aandoening.

Ik had de hele koelkast afgezocht maar kon nergens het stukje kruidenbrie vinden waar ik me al de hele dag op verheugde. Mopperend smeerde ik iets anders op mijn broodje, onderwijl mijn vriend vervloekend. Want hij had de kaas gejat, dat wist ik zeker. Ehm, niet dus. Ik vond het stuk, beschimmeld en wel, twee weken later in het gootsteenkastje. Daar had ik ‘m dus ingesmeten, met mijn verwarde, hoogzwangere hoofd. Veel vrouwen krijgen te maken met zwangerschapsdementie, en de Amerikaanse site Buzzfeed vroeg lezers naar hun leukste anekdotes.

LEES OOK: 8 dingen die je vergeet zodra je een stap buiten de deur zet

Een paar voorbeelden:

‘Ik pakte die ochtend het lunchpakket in voor mijn man, en kreeg ‘s middags van hem deze foto toegestuurd. Twee sneetjes brood met niets erop!’

Van: Alexis Morales.

Om jezelf kunnen lachen

‘Ik vroeg mijn zus hoe duur een cadeaubon van €50 was…’

Van: Samimimarie.

‘Ik heb tot twee keer toe de afstandsbediening in de vriezer gelegd. Beide keren kon ik ‘m dagenlang niet meer vinden.’

Van: Screwingthemilkman

‘Hoe ik ook mijn best deed, ik kon maar niet op het woord ‘hand’ komen. Dus ik heb het urenlang ‘armvoet’ genoemd.’

Van: Jessicac435211b61

‘Ik wilde eieren bakken maar er gebeurde steeds niets. Uiteindelijk zag ik dat het gas niet aanstond. Ik heb dus tien minuten naar rauwe eieren gekeken.’

Van: Atello12

Genoeg gelachen? Komt er nog eentje: Fammes Mercy bekent zojuist dat ze tijdens haar eerste zwangerschap bij de supermarkt is weggereden met de boodschappen nog op het autodak. Yep, het overkomt de besten!

Welke idiote dingen heb jij tijdens je zwangerschap gedaan? Vertel het ons!

Feed me, en andere goede tips om onder zijn neus te duwen: 13 dingen die alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Buzzfeed

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zwangerschapsdementie: welke bizarre dingen deed jij?
Sluiten