Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 9 jul 2017

Wow: moeder bevalt van 6 kilo zware baby en de foto’s zijn een internethit

Stel je even voor: een zware baby van maar liefst zes kilo (!) in je buik. Chrissy Corbit uit Florida, moeder van vier kinderen, weet er alles van. Zij is namelijk bevallen van haar dochter Carleigh, die bij de geboorte even zwaar woog als een baby van een half jaar oud.

‘Een vijftien pond zware baby!’

Carleigh kwam door middel van een keizersnede ter wereld. Een gelukje voor Chrissy is dat deze zware baby niet vaginaal geboren is, we willen namelijk écht niet weten hoe dat moet hebben gevoeld. ‘Toen de doktoren haar uit mijn buik haalden hoorde ik ze lachen en begonnen ze meteen getallen te roepen. Ze waren aan het raden hoe zwaar mijn dochter zou zijn’, vertelt Chrissy aan ABC News. ‘Eén van de artsen hoorde ik roepen dat ze misschien wel vijftien pond zou wegen!’

Hilarische opmerkingen

Chrissy’s man Larry vond het ook een bizarre gewaarwording. ‘Het was heel grappig, want Chrissy was weggestopt achter allemaal doeken waardoor ze bijna niks van het gebeuren meekreeg. De doktoren maakten de meest hilarische opmerkingen. Ze vroegen zich hardop af of ‘er wel een eind aan deze baby zou komen’ en ‘of het er misschien wel twee waren’.

LEES OOK: Kinderen geboren via een keizersnede zijn gevoeliger voor obesitas

Alles te klein

Omdat Carleigh zo enorm groot is, waren alle spullen die Chrissy en Larry voor haar hadden ingeslagen veel te klein. Alle luiers hebben ze bijvoorbeeld in de allerkleinste maat aangeschaft, net als de kleertjes. ‘We hebben meteen contact opgenomen met Pampers en Huggies, of ze speciale luiers hebben voor Carleigh. De kleren die ze aan had worden meestal gedragen door kinderen van negen maanden oud. Zó groot is ze.’

Afsluiten met een klapper

Carleigh had trouwens nog veel groter kunnen worden. Ze werd namelijk een kleine week eerder geboren dan op de uitgerekende datum. Bizar is ook dat Chrissy zegt bijna niks aan te zijn gekomen tijdens de zwangerschap.

Om de geboorte van niet zo kleine Carleigh te vieren, deden ze een fotoshoot met het meisje. De plaatjes zijn geschoten door Debbye Benson en gaan intussen de hele wereld over. Of ze nog meer kinderen wil? ‘We sluiten af met deze klapper’, zegt Chrissy.

Fammes Anne onderging een geplande keizersnede. Deze 20 maffe gedachtes had ze toen ze op de operatietafel lag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ABC News

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wow: moeder bevalt van 6 kilo zware baby en de foto’s zijn een internethit
Sluiten