Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids augustus 30, 2017

Dit is waarom deze foto van een vader met zijn dochter al meer dan 50.000 keer gedeeld is

Er gaat een zwart-witfoto van een vader die samen met zijn dochtertje zit te eten het hele internet over. Op het eerste gezicht lijkt het een heel normale situatie, waar niets bijzonders gebeurt. Moeder Kate Spence Pugh legt op haar Facebookpagina uit waarom de foto haar man Eugene met haar dochter zo speciaal voor haar is.

Zwart-witfoto

De man van Kate, de vader op de foto, is boer en daarom veel aan het werk. ‘Ik maakte deze zwart-witfoto aan het eind van een lange dag. Ik was gefrustreerd en stuurde hem een berichtje om dit tegen hem te zeggen. Ik wist dat het geen verschil zou maken, maar ik wilde toch dat hij het weet. Ik moet zo veel dingen zelf doen: een fulltime baan, koken, de kinderen in bad doen en op bed leggen, dat soort dingen.’

Uitgeput

Toen haar man binnenkwam, gebeurde er iets geks. Hij pakte een bord en begon in zijn eentje te eten. ‘Hij was moe, hij was uitgeput. Ik plaats van ruzie met me te maken zei hij dat hij zich rot voelde omdat ik me zo vervelend voelde. Onze dochter Charlotte ging bij hem zitten en praatte de oren van zijn hoofd en at van zijn bord. Hij deed niet moeilijk.’

LEES OOK: Waarom moeders zo ontzettend laat naar bed gaan

Kate vroeg zichzelf daarna af: zou ik hem meer dan een uurtje per dag willen zien? ‘Ja. Maar de liefde die hij heeft voor zijn werk is om jaloers op te zijn. Deze man werkt om vier generaties bloed, zweet en tranen in stand te houden en leert zijn kinderen wat hard werken en discipline is. Ik voelde me gefrustreerd, maar ik zou me eigenlijk hartstikke dankbaar moeten voelen.’

Bedank de boer

Kate ging zitten en hoorde alle verhalen van haar kinderen over die dag. ‘Ik deed ze in bad en kroelde drie uur langer met ze dan mijn man kan. Hij is degene die zich opoffert, niet ik. We blijven doorgaan tot aan de volgende regenachtige dag waarop we meer tijd kunnen doorbrengen met onze hardwerkende boer. De volgende keer dat je in je kloffie stapt en vers groente en fruit in je mond stopt: bedank dan de boer. Waar zouden we zonder hen zijn?’, sluit ze haar berichtje af.

LEES OOK: Deze 7 dingen maken je een stuk vermoeider dan je zou denken

Facebook Kate Spence Pugh

Reageer op artikel:
Dit is waarom deze foto van een vader met zijn dochter al meer dan 50.000 keer gedeeld is
Sluiten