Suzie (9) zwemt met één arm en is genomineerd voor een bijzondere prijs

Als je haar ziet zwemmen zou je niet zeggen dat de negenjarige Suzie uit Bergen op Zoom haar onderarm en haar hand mist. Sterker nog: ze legt het regelmatig af tegen zwemmers die geen beperking hebben. Van hen wint ze regelmatig met gemak.

Eén arm

Suzie heeft maar één passie, en dat is zwemmen. ‘Ik word blij als ik in het water lig’, vertelt ze tegen Omroep Brabant. Het meisje traint bij een normale zwemvereniging, waar ze omringd is door mensen zonder een beperking. Ze vindt het prachtig om een wedstrijdje tegen hen te zwemmen. Door een speciale puntentelling gaat dit helemaal eerlijk op. Ze wint zowel vaak van de mensen zonder een beperking, als van de meisjes mét.

Volgens de mensen bij de zwemvereniging is Suzie een bijzonder meisje met een groot talent. Zij denken dan ook dat ze het nog wel eens ver kan gaan schoppen. Zelf is Suzie daar niet zo mee bezig. ‘We maken er weleens grapjes over’, zegt haar moeder. ‘In 2024 zijn de Spelen in Parijs, dan is Suzie 16 en zou ze in theorie mee kunnen doen. Het is om de hoek, dus dan zou de familie kunnen komen kijken’, grapt ze.

LEES OOK: Wat is de ideale leeftijd om te beginnen met zwemles?

Voetballen mag ook

Haar moeder zegt haar te stimuleren waar nodig, maar haar absoluut niet te pushen. ‘Als ze morgen zegt dat ze wil gaan voetballen in plaats van zwemmen, dan gaat ze voetballen. Ze moet het vooral leuk vinden, dat is het belangrijkste.’

Doordat ze zo gedreven is en laat zien dat je met een beperking ook kunt bereiken wat je wil, is Suzie genomineerd voor de Uniek Sporttalent-prijs. Met haar nominatie heeft ze ook een speciaal doel: ‘Dat nog meer meisjes met een beperking gaan zwemmen.’

Stemmen

Gun jij Suzie de Sportprijs? Dan kun je hier op haar stemmen. Ben je benieuwd hoe ze zwemt? Kijk dan vooral even naar onderstaand filmpje:

8 redenen om vandaag nog te gaan zwemmen

Omroep Brabant

Reageer op artikel:
Suzie (9) zwemt met één arm en is genomineerd voor een bijzondere prijs
Sluiten