Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Work & Life 5 apr 2019

Doen: Geef je op als pleeggezin voor ‘lentekittens’

De cijfers liegen er niet om: meer dan 600 miljoen zwerfdieren over de hele wereld leven in erbarmelijke omstandigheden.

Minder zwerfdieren

Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat zij het niet ietsje beter hebben? Doneren aan goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van deze zwerfdieren is een goed begin. Ook draag je bij aan minder zwerfdieren door bij de aanschaf van een hond, kat of knaagdier niet te kiezen voor een ‘nieuw exemplaar’  van de fokker, maar door een dier te adopteren uit het asiel.

Word pleegouder van ‘lentekittens’

Maar de leukste optie is waarschijnlijk het tijdelijk adopteren van ‘lentekittens’ die de komende maanden en masse geboren zullen worden. Dierenopvang Amsterdam plaatste afgelopen week een oproep, waarin ze aangaven op zoek te zijn naar pleeggezinnen. Woordvoerders van meerdere asielen rondom Amsterdam gaven aan elke lente te maken te hebben met vrouwelijke zwerfkatten die nestjes kregen. De asielen hebben vaak geen capaciteit om deze geboortegolf op te vangen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als pleeggezin moet je beschikken over tijd. De kittens en moederpoes worden tijdens een periode van 12 weken bij je ondergebracht. Je moet hier wel wat ruimte voor hebben, maar het belangrijkste is: heel veel gezelligheid en liefde. Op deze manier raken de kittens gewend aan mensen, waardoor ze na de 12 weken makkelijk een liefdevol gezin kunnen vinden. Het is daarnaast handig als je over een auto beschikt om het nestje op te halen en na 12 weken weer weg te brengen.

Dus: ben jij een ontzettende dierenvriend, maar past een permanent huisdier momenteel niet in jouw leven? Dan doe je jezelf én deze zwerfkittens een ontzettend groot plezier door ze tijdelijk in huis te nemen!
Ben je al enthousiast? Geef je dan op door te mailen naar [email protected] of kijk op de website.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Doen: Geef je op als pleeggezin voor ‘lentekittens’
Sluiten