Mais oui, mon ami! Dit zijn 10 fijne Franse jongensnamen die je niet zo vaak hoort

Kinderen Sophie Nortier 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Je bevalling komt alsmaar dichterbij en jullie hebben nog geen naam uitgekozen voor jullie zoon? Laat je inspireren door deze tien mooie Franse jongensnamen.

10 leuke Franse jongensnamen

Vorige week plaatsten we al de mooiste Franse meisjesnamen, maar nu is het tijd voor de jongens. Dit zijn de leukste Franse jongensnamen, die je hier eigenlijk niet zo vaak hoort.

1. Rémi/Remy

Een leuke, lieve en toch ook stoere naam die ‘roeier’ betekent.

2. Mathis

Een toffe mix van Matthijs, Matthieu en Matthew.

3. Kylian

Deze naam kent ook een Ierse variant: Cillian. Het betekent ‘oorlog’ of ‘strijd’ en is dus de perfecte naam voor een strijdlustig jongetje.

4. Thibault

De Franse variant van het Germaanse ‘Dietbald’. Betekenis? ‘De moedige van het volk.’

5. Basile

Bij Basile denk je meteen aan Basil Fawlty uit ‘Fawlty Towers’. Een iconisch personage in een nog legendarischere serie. Deze naam betekent ‘koning’. Ideaal voor een klein prinsje dus.

6. Emile of Emiel

Afgeleid van het Griekse Haimulos betekent het ‘zacht, vriendelijk’.

7. Fabrice

Fabrice is afgeleid van het Latijnse fabricius, wat ‘kunstig’ betekent. Fabricius werd dan weer afgeleid van faber waarmee de Romeinen naar ‘handswerkmannen’ verwezen. Denk daarbij aan timmerlieden, (ijzer)smeden, metselaars, marmer- en ivoorbewerkers. Een krachtige naam voor een krachtige jongen.

8. Marcel

Ook deze naam is afgeleid van het Latijn, van de naam Marcellus om precies te zijn. De naam is al zo oud dat zijn betekenis niet meer goed te achterhalen is. Wat een mysterie!

9. Lucien

Lucien is nog zo’n typisch Franse naam. Het betekent ‘licht’ en met een voorganger als Lucien Van Impe is papa ook zeker akkoord om deze naam aan jullie zoontje te geven.

10. Jerome

Deze Franse variant van Hiëronymus betekent ‘heilige naam’. Een leuke, vlotte naam voor een sociale jongen. En stiekem doet de naam ons ook terugdenken aan Suske en Wiske, maar dat zijn ook alleen maar pluspunten.

Meer inspiratie voor babynamen over de grens?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme