8 x Niet al te griezelige films voor Halloween met het hele gezin op Netflix en Disney Plus

Kinderen Sophie Nortier 18 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zeg nou zelf; griezelen is heerlijk! Maar niet iedereen kan dat al aan.

8 Heerlijke griezelfilms voor Halloween

Nog even en het is weer Halloween; dé griezeldag van het jaar. Nu kunnen we zelf natuurlijk de engste horrorfilms aan, maar voor de kids is dat nog wat te veel. Daarom hier een heerlijk lijstje met niet al te enge films voor Halloween, die je met het hele gezin kunt kijken.

1. Dolfje Weerwolfje – AL

Wie kent ze niet, de Dolfje Weerwolfje-boeken van Paul van Loon. Daar is dus niet zo lang geleden ook een erg leuke, niet zo griezelige film van gemaakt. Wel heerlijk om met het hele gezin te kijken.
Je kunt ‘m nu streamen via Netflix.

2. Frankenweenie – 6+

In 2012 heeft Tim Burton zijn interpretatie uitgebracht op de film Frankenweenie uit 1984, welke op zijn beurt weer een parodie was op Frankenstein. En dan weet je het wel. En lekkere zwart-witte-stop-motion over een 12-jarig jongetje die zijn overleden hond Sparky weer tot leven te brengen.
Je kunt hem met Halloween, en nu ook al, streamen op Disney Plus.

3. Hotel Transsylvanië – 6+

Dracula runt een high-end resort, ver weg van de mensenwereld. Tot een jongetje het resort ontdekt en verliefd wordt op de dochter van Dracula. Een heerlijke niet-zo-griezelfilm voor Halloween. Te streamen via Netflix.

4. Halloweentown – 6+

Een heerlijke jaren ’90 film van de Disney Channel, waarin drie kids erachter komen dat ze toverkrachten hebben. Net als hun moeder en oma. En die krachten worden al snel op de proef gesteld in een gevaarlijke situatie. Uiteraard te zien bij Disney Plus.

5. De Griezelbus – 6+

De griezelkoning van de lage landen, Paul van Loon, schreef de boekenserie de Griezelbus. De verfilming daarvan staat nu op Netflix en is een heerlijke film voor Halloween. De elfjarige Onnoval wordt gepest door Gino. Hij schrijft hier een griezelverhaal over, maar wanneer dat plotseling werkelijkheid wordt, wenst hij dat hij dat niet had gedaan. Nu te zien op Netflix.

6. A Babysitter’s Guide to Monster Hunting – 9+

Een nieuwe horrorfilm voor het hele gezin van Netflix. Op Halloween wordt er een jongetje ontvoerd door de Boogieman. De oppas wordt ingeschakeld om het jongetje terug te halen.

7. Hocus Pocus – 9+

Een klassieker met Bette Midler en Sarah Jessica Parker. Drie eeuwenoude heksen worden opgeroepen dooreen groepje grappenmakers. Ze besluiten de stad te beheksen en hun jeugd terug te krijgen met behulp van… de jeugd. Een heerlijk spannend doch grappige familiefilm op Disney Plus.

8. The Haunted Mansion – 12+

Wanneer een makelaar met zijn kinderen bij een groot oud huis naar binnengaan, blijkt dat er een vloek op rust. Met behulp van een paranormaal begaafde dame moeten ze zien te ontsnappen en de vloek te verbreken. Een heerlijke griezelfilm op Disney Plus.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme