Sophie Nortier
Sophie Nortier Kinderen 12 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom oktoberkindjes speciaal zijn, volgens de wetenschap

Naast astrologie, kunnen statistieken en de wetenschap kunnen ook veel zeggen over iemand op basis van de geboortemaand. Het is oktober en dat betekent dat we gaan kijken naar het karakter van een oktoberkindje. Want speciaal zijn ze zeker!

Speciale kinderen worden geboren in oktober

Hoewel de maand oktober ook geassocieerd wordt met de komst van Halloween, zijn oktoberkindjes allesbehalve eng. Of je nou in verwachting bent van een oktoberkindje of je hebt er al eentje thuis, deze punten laten zien waarom kinderen die in oktober geboren worden speciaal zijn:

1. Ze zijn goed in sport

Onderzoek laat zien dat oktober kinderen sportsterren in de dop zijn. Een onderzoek uit 2014 keek naar het uithoudingsvermogen en kracht bij schoolkinderen. De kinderen die in oktober geboren waren, waren sterker dan kinderen die in andere maanden geboren zijn. Er wordt gedacht dat er een link is in de blootstelling aan vitamine D.

Kinderen die in oktober geboren zijn, hebben de neiging om iets grotere botten en spiermassa’s te hebben, verklaarde een onderzoeker. Ze hebben meer spieren en worden eerder actief.

2. Ze worden minder snel geboren op de laatste dag van de maand

De laatste dag in oktober is Halloween, maar oktober baby’s worden niet zo snel op die dag geboren, net als dat een februari kindje niet snel wordt geboren op Valentijnsdag. Het lijkt erop dat er iets is dat ‘spontane’ geboortes voorkomt op die dagen.

Een onderzoeker van Yale suggereert dat moeders in hun onderbewustzijn misschien niet willen dat hun kleintje de verjaardag moet delen met een andere speciale dag. Hmm, zou het?

3. Kinderen uit oktober hebben meer kans om hun 100ste verjaardag mee te maken

Volgens een onderzoek uit 2011 van de Universiteit van Chicago, hebben mensen die in oktober geboren zijn een ‘significant hogere overlevingskans richting de leeftijd van 100 jaar, dan personen die bijvoorbeeld in april geboren zijn’. Start maar zo snel mogelijk een pensioenspaarfonds voor je kleintje dus ;-).

4. Ze hebben minderen risico’s op hart- en vaatziekten

Een ander onderzoek wees uit dat oktoberkindjes hoge algehele ziekterisico’s hebben, maar juist weer minder risico’s op het gebied van hart- en vaatziekten. Misschien verklaart een gezond hart wel waarom zovelen opgroeien tot honderdjarigen!

5. Ze hebben een goede geestelijke gezondheid

Fysiek en mentaal is een geboorte in oktober een goed voorteken voor de gezondheid van de toekomst, statistisch gezien dan.

Lees ook: Dit is exact hoe jouw kind in elkaar zit op basis van zijn of haar sterrenbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme