5 dingen die je nog niet wist over alcohol drinken en het effect op je menstruatie

Body Gina Koninkx 15 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk is het heerlijk om op z’n tijd een lekker wijntje of speciaal biertje te nuttigen. Toch heeft alcohol drinken meer effect op je lichaam dan je misschien denkt. Zelfs voor je menstruatie heeft dat een aantal gevolgen. Wist jij dat al?

Alcohol drinken heeft effect op je menstruatie

Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van lekkere biertjes en wijnen waar geen alcohol in zit. En dat is maar goed ook want alcohol drinken kan je menstruatie behoorlijk beïnvloeden. Deze vijf dingen kunnen verergeren door het nuttigen van drank.

1. Een lager magnesiumgehalte

Hoewel het magnesiumgehalte sowieso al wel schommelt rond je menstruatie, versterkt alcohol dit effect. Het zorgt er namelijk voor dat je er een tekort aan hebt. En hoe lager je magnesiumgehalte, hoe lager je bloedsuiker en hoe meer last jij ervaart van duizelig zijn. Niet fijn dus.

2. Een onregelmatige menstruatie

Hoewel veel vrouwen te maken hebben met een onregelmatige menstruatie is alcohol iets wat dat alleen maar erger maakt. Dit komt doordat alcohol een toename van oestrogenen en testosteron kan veroorzaken. Daar raakt je lichaam van in de war wat er vervolgens dus weer voor kan zorgen dat je onregelmatige menstruaties ervaart.

3. Meer last van menstruatiepijn

Ai, niemand zit te wachten op alle kwaaltjes die komen kijken bij de menstruatie. Van hevige krampen in je onderbuik en rug tot je echt ontzettend ziek voelen. Als je ook nog eens alcohol drinkt, is de kans groot dat je nog meer last krijgt van menstruatiekrampen en dat wil. je. niet.

4. Emoties all over the place

Je emoties zijn waarschijnlijk sowieso al een beetje all over the place tijdens je menstruatie en alcohol maakt het daar niet beter op. Alcohol verhoogt je oestrogeengehalte waardoor je nog emotioneler wordt. Probeer dat glaasje wijn dus toch maar te laten staan tijdens je ongesteldheid.

5. Alcohol drinken is echt niet goed voor mensen met PMS

Als je PMS hebt, weet je hoe heftig een menstruatie kan voelen. Als je dan ook nog eens alcohol drinkt, worden je klachten als hoofdpijn, stemmingswisselingen en krampen nog eens veel erger. Niet doen dus.

Toch de mist in gegaan? Dit zijn tekenen dat je teveel alcohol hebt gedronken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme