De kunst van je babykamer inrichten: hier moet je op letten

Baby Commerciële Redactie 9 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Iets waar je misschien wel heel erg naar uitkijkt óf juist tegenop ziet: de babykamer inrichten. Het is hoe dan ook een flinke klus, maar als je het slim doet, heb je er lang profijt van. Van raamdecoratie tot behang; hier moet je op letten bij het inrichten van je babykamer.

Als het om het inrichten van je babykamer gaat, hangt er veel af van persoonlijke smaak. Misschien wil je een themakamer, een kamer vol kleur of juist een kamer die bij de rest van het huis past. Waar je ook voor kiest; er is een aantal dingen dat voor iedere goede babykamer geldt. Lees mee!

1. Ga voor rust

Je hebt misschien de neiging om voor drukke prints, veel accessoires en felle kleuren te gaan, maar je wil ervoor zorgen dat je baby in een rustige omgeving slaapt. Je wil je eigen slaapkamer ook zo rustgevend mogelijk houden, toch? Een grote factor hierin is de kleur of het behang op de muren: ga voor rustige, zachte kleuren en vermijd drukke prints. Wil je toch graag voor behang met een leuk printje gaan? Kies dan ervoor om één muur te behangen.

2. Kies goede raambekleding

Ervaren ouders weten: als je baby goed slaapt, slaap jij ook goed. De omgeving heeft wel degelijk invloed op de nachtrust van je kleine. Een belangrijke bij het inrichten van je babykamer? Ga voor goede raamdecoratie en dan het liefst voor verduisterende gordijnen. Zo kun je de kamer dag en nacht donker genoeg maken, zodat je baby makkelijker door kan slapen.

Het oog wil wat, maar je wil er tegelijkertijd voor zorgen dat je voor goede kwaliteit kiest. Laat bijvoorbeeld rolgordijnen op maat maken bij Veneta. Je vindt hier allerlei soorten raamdecoratie in verschillende maten en kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van duo rolgordijnen, waarbij je makkelijk de lichtinval kunt bepalen? Of van wave plooi gordijnen, die meteen een stijlvolle en rustgevende look aan je kamer geven?

3. Investeer in tijdloze elementen

Als je je eerste babykamer inricht, kunnen we ons zo voorstellen dat je voor schattige babyelementen (dierenbehang, raamdecoratie in een pastelkleur, een bijpassend vloerkleed…) wil kiezen. Maar feit blijft dat je baby als kool groeit. Voor je het weet, is je baby opeens een peuter en ben je een stuk minder blij met dat beertjesbehang of dat peperdure babybedje.

Denk daarom bij het inrichten van de babykamer alvast vooruit. Investeer in tijdloze elementen, zoals raamdecoratie die overal bij past. Kijk bij het kiezen van een bedje voor een meegroeibed. Als je bij de meubels of accessoires voor neutrale items gaat, kun je er jaren mee vooruit. Wat dacht je van een verschoonmand, die je later als opberger kunt gebruiken? Wees creatief en denk duurzaam!

4. Richt praktisch in

Je wil het jezelf zo makkelijk mogelijk maken, toch? Zet de kledingkast niet te ver van de commode, zodat je tijdens het verschonen snel bij de kleding kan. Een belangrijke om rekening mee te houden: zet het babybed niet in de buurt van een warmtebron (daar kan de baby zich aan branden óf oververhit raken) of in de buurt van rolgordijnen. Bij dat laatste kan de baby het koord te pakken krijgen en zichzelf bezeren. En ten slotte: je eigen comfort is ook belangrijk, dus zorg voor een fijne stoel of bank waar je je baby kunt voeden, knuffelen, voorlezen of wat dan ook. Een handig tafeltje ernaast en voilà, je babykamer is klaar voor gebruik!

In samenwerking met Veneta

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen