Mamma Mia! 10x babynamen geïnspireerd op musicals

Zwanger Valéry de Voijs 5 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Of je nu op zoek bent naar een klassieke naam voor jouw kleintje, of de voorkeur geeft aan een korte stoere babynaam… Bij Famme ben je altijd aan het juiste adres. Met deze week: babynamen geïnspireerd op musicals.

Of je nu fan bent van de Broadway-shows of niet, deze namen gaan je gegarandeerd inspireren.

Babynamen geïnspireerd op musicals

Voor zowel jongens als meisjes zijn we de theaters ingedoken en hebben de leukste namen opgesomd. Komen ze:

Aida

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt de musical Aida het liefdestragedie van de verboden liefde tussen de Egyptische leider Ramades en prinses Aida. Als dat geen romantische naam is weten wij het ook niet meer.

Marius

Wie aan musicals denkt, denkt al snel aan Les Misérables. Hoofdrolspeler Marius vinden wij dan ook een mooie babynaam voor jongens.

Annie

Natuurlijk mag Annie niet in dit lijstje ontbreken. Het aandoenlijke weesmeisje heeft menig hartje veroverd met haar zangkunsten. Stiekem vinden wij alle varianten op Annie leuke babynamen, zoals Anne, Annabel, Andrea en Anne-marie.

Roxie

In de musical Chicago draait het eigenlijk maar om twee meisjes. Roxie en Velma stelen namelijk de show. Wie voor een spannende babynaam wilt gaan, kan zeker geïnspireerd worden door dit verhaal.

Pippin

In de musical Pippin draait het allemaal om deze gelijknamige moedige prins. Wanneer jij Pippin iets te uniek vindt, kun je natuurlijk altijd gaan voor een variant als Pip of Pepijn.

Sky

Stiekem vinden wij alle namen uit de musical Mamma Mia heel leuk. Naast Sky zijn wij namelijk ook fan van Sophie, Donna en Sam.

Victoria

Wie de musical Cats gezien heeft kan zich waarschijnlijk die witte kat nog wel herinneren… Oftewel Victoria. In de musical speelt deze kat een belangrijke rol, en heeft ze één van de moeilijkste dans choreografieën van de show.

Inez

Zowel in het buitenland, als in Nederland heeft de musical Hairspray volle zalen getrokken. Ondanks Inez geen hoofdrol heeft vinden wij dat deze prachtige babynaam niet mag ontbreken.

Oliver

Oliver is net als Olly of Olivier een leuke babynaam voor jongens. De musical Oliver! is gebaseerd op het bekende verhaal over Oliver Twist van Charles Dickens.

Zach

A Chorus Line is een Broadway-musical, en een van de langst lopende Broadwayproducties ter wereld. Dat maakt Zach een klassieke en tijdloze babynaam voor jouw kind.

Toch nog geen keus kunnen maken? Hier vind je nog tal van andere babynamen.

Keuzestress? 150x de leukste babynamen voor jongens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme