Bevallingsverhaal Celine: ‘Al na een kwartier trek ik het niet meer’

Persoonlijk Laura Saija 29 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Mooi, ontroerend en bijzonder: ieder bevallingsverhaal is uniek. Langdurige en snelle bevallingen, thuis en in het ziekenhuis, met en zonder pijnstilling, keizersnedes en vaginale bevallingen: alles komt langs in deze rubriek.

Deze week lees je het bevallingsverhaal van Celine.

Hoe het begon

“Veertig weken en vier dagen zwanger was ik, het was echt tijd dat de baby kwam. Ik had namelijk veel last van mijn bekken en onrust in mijn hoofd. We zaten ook nog eens midden in een hittegolf.
Omdat ik graag thuis wilde bevallen en niet ingeleid wilde worden in het ziekenhuis, had ik met de verloskundige afgesproken dat we zouden gaan strippen.”

Het bevallingsverhaal van Celine

“Om tien uur ’s ochtends is het zover. We hebben al een dochter van twee en die ging naar oma, zodat het strippen in alle rust kon gebeuren. Gelukkig valt het strippen enorm mee, ik voel er bij niks van.
De verloskundige zegt dat de weeën aan het einde van de middag of het begin van de avond kunnen komen, als het strippen effectief is geweest. Om half 12 ’s middags is er nog niks aan de hand dus ik app oma dat grote zus thuis haar middagslaapje wel kan doen.

12.00 uur

Tegen twaalf uur begin ik toch wat te voelen. Zou het begonnen zijn? Om 12.30 uur komt grote zus thuis. Oma raadt aan dat ik in bad ga ontspannen en dat doe ik. Ondertussen gaat mijn dochter naar bed. De weeën worden heftiger in bad en al na een kwartier trek ik het niet meer. Het is nu echt begonnen.
Ik zeg tegen mijn vriend dat hij de verloskundige moet bellen, want dit gaat niet lang meer duren. Ook oma wordt gebeld, want er moet iemand zijn als grote zus wakker wordt. Die ligt gewoon te slapen in de kamer ernaast.

13.30 uur

Om 13.30 uur is de verloskundige er gelukkig. Ik probeer de weeën zo goed mogelijk op te vangen in de slaapkamer. De verloskundige meet om 13.45 uur al zeven centimeter ontsluiting. Oké, dit gaat snel!

14.00 uur

Om 14.00 uur is er al tien centimeter ontsluiting en na drie persweeën wordt onze prachtige dochter om 14.06 uur geboren. Slechts twee uur na het begin van de eerste weeën. Grote zus heeft overal doorheen geslapen en ze wordt om half drie wakker.
Oma brengt haar naar beneden. Voor haar is het ook even wennen, want ze ging naar bed gaan zonder zusje en wordt wakker met! Nadat ik ben gehecht en bij ben gekomen van de bevalling, brengt oma grote zus naar boven en kunnen we heerlijk met z’n vieren knuffelen in bed.
Het is allemaal een beetje onwerkelijk omdat het zo snel is gegaan, maar wat is het een fijne thuisbevalling geweest. Precies zoals ik het had gewenst.”

Bevallingsverhaal Laura: ‘Als ik nu niet mag persen dan wil ik pijnstilling!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme