Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Drenthe

Eropuit Wilma Groothuis 24 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Waar meerdere regio’s al herfstvakantie hebben gehad, heeft regio Noord deze week nog een weekje vakantie tegoed. Een week waarin je allerlei leuke dingen kan doen met je kids. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin, met deze keer de provincie Drenthe als uitgangspunt.

Met deze tips krijgen jullie vast een topweek!

Herfstweer

Nu de zomer echt voorbij is en het herfstweer zich heeft gemeld, is het wel gedaan met alle zomerse uitjes. Toch kan het in oktober nog heel lekker weer zijn en is het enige wat je nodig hebt een jas. Je weet natuurlijk nooit wat je moet verwachten van het weer in ons kikkerlandje, dus het kan nog alle kanten opgaan.

Heb jij dan ook geen idee wat je kan doen komende week met je kinderen? Geen zorgen, wij gaan je daarbij helpen. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnenactiviteiten als buitenactiviteiten in Drenthe. Zo kunnen jullie ongeacht het weer altijd kiezen wat jullie willen doen.

De leukste buitenactiviteiten in Drenthe

Met deze buitenactiviteiten in de Drenthe vermaken je kinderen zich prima.

1. De Drentse Koe

Als jouw kinderen het boerenleven interessant vinden, moet je ze zeker eens meenemen naar speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. In de speelboerderij vermaken ze zich met skelters, springkussens en een kabelbaan en daarnaast kunnen ze ook nog spelen tussen de dieren.

2. Het houten pad van Theodoor

Houden jouw kids wel van een beetje uitdaging? Loop dan met ze het houten pad van Theodoor in Orvelte. Het verhaal over Theodoor het varkentje staat centraal en het pad langs hoge bomen en water is al een avontuur op zich.

3. Belevingspad

Als het weer het toelaat, ga dan gezellig samen met het gezin een mooie wandeling maken op het Belevingspad Hoogersmilde. Tijdens de wandeling zie je bos, heide en heuvels, en onderweg kom je allerlei belevingsobjecten tegen, zoals de waterpomp, het sporenpad en zelfs een vliegtuig.

4. Boomkroonpad

Het Boomkroonpad in Drouwen is een toffe ervaring waar jullie tussen de boomtoppen kunnen wandelen. Je loopt tussen de bomen door omhoog naar een uitkijkpunt van 22,5 meter hoog. In de herfst is dit extra bijzonder vanwege de kleurrijke bladeren.

5. Kabouterpark

Wil je een keer wat anders proberen? Ga dan samen met je kinderen naar het kabouterpark Rijk der Kabouters in Eext. Dit park bestaat uit een kabouterpad, een bos met kaboutergolf en skelters, een speeltuin en een kabouterhut.

De leukste binnenactiviteiten in Drenthe

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Friesland vervelen je kinderen zich geen seconde.

1. Hunebedcentrum

Een plek waar je kinderen hun ogen uit kunnen kijken, is het Hunebedcentrum in Borger. Hier leren ze van alles over de prehistorische geschiedenis van ons land en ervaren ze hoe het is om in die tijd te leven. Ook kunnen ze een oermens ontmoeten en stenen zoeken.

2. Het Gevangenismuseum

Houden jouw kids wel van een beetje spanning? Neem ze dan mee naar Veenhuizen, daar vind je het Gevangenismuseum, waar kinderen kunnen ontdekken hoe het is om in de gevangenis te zitten. Ook kan je iemand in de boeien slaan e een ritje maken in een oude boevenbus.

3. Plopsa Indoor

Als je niet meer naar een buitenpretpark kan, ga je toch gewoon naar een indoorpretpark? Zo is Plopsa Indoor in Coevorden een superleuk uitje met allerlei toffe attracties: de botsauto’s, de bootjes, de glijbaan, de zweefmolen, de klimberg, de vliegende fietsen, de vuurtoren en nog veel meer.

4. Speelparadijs Cowboys & Indianen

Als je kinderen even hun energie kwijt moeten, neem ze dan mee naar het indoor speelparadijs Cowboys & Indianen in Coevorden. Met de glijbanen, trampolines, ballenbakken, klimwand en de voetbalkooi vermaken je kids zich hier prima.

5. Speelgoedmuseum Roden

Als jouw kinderen geen genoeg van speelgoed krijgen, kun je ze eens meenemen naar het Speelgoedmuseum in Roden. Er is voor ieder kind wat leuks te zien: LEGO, treinen, poppen of auto’s en naast dat je speelgoed kan bekijken, kan je ook met bepaald speelgoed spelen.

Dit zijn de leukste uitjes voor kinderen tijdens deze herfstvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme