Hannah (35): ‘Mijn man verliet mij voor de buurvrouw in onze nieuwbouwwijk’

Persoonlijk Laura Saija 2 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

De nieuwbouwwijk van hun dromen heeft hun gezin verwoest. Hannah dacht alles voor elkaar te hebben met haar nieuwe twee-onder-een-kapwoning aan het water, totdat haar man Joris ervandoor ging met de buurvrouw.

Nu staan beide huizen te koop. “Met pijn in mijn hart moet ik het huis verkopen, het huis waar ik jarenlang mijn ziel in gestopt heb”, vertelt Hannah aan Famme.

Perfecte nieuwbouwwijk

“Drie jaar geleden werden we eindelijk ingeloot voor een nieuwbouwwoning in onze stad. Ik was helemaal door het dolle heen, want hier hadden we zo lang op gewacht. De wijk was perfect. Het waren rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen, allemaal met een tuin aan het water.

Ook mijn man Joris was enthousiast. Een mooie, veilige buurt voor onze kinderen om in op te groeien. Ik volgde de bouw op de voet, maakte een Instagram-pagina aan voor onze woning en zat in de Whatsappgroep van de straat.

In de ban van de woning

Anderhalf jaar lang was ik in de ban van onze nieuwe woning. Van het zorgvuldig uitzoeken van tegeltjes voor de badkamer tot het in de puntjes ontwerpen van de kinderkamers. Noé en Jolie zouden net 4 jaar en 2 jaar zijn op het moment dat de woning opgeleverd zou worden.

Joris liet het interieur volledig aan mij over, dus ik kon mij uitleven. Toen het huis opgeleverd werd, was het dan ook perfect, want ik had alles tot in detail uitgedacht. Ik voelde mij meteen thuis in de straat met meerdere jonge gezinnen.

Gezellig

Via de groepsapp leerde ik iedereen ook al snel kennen en we gingen vanaf het begin al regelmatig bij elkaar op de borrel. Het voelde als een warm bad, een gezellige buurt en iedereen kon goed met elkaar overweg. Joris en ik konden het goed vinden met Lianne en Bjorn, een stel dat een paar huizen verderop woonde.

Ook zij hadden twee kinderen, twee jongens van dezelfde leeftijd als Noé en Jolie. Dit was erg gezellig, want we spraken vaak af om samen in het speeltuintje te zitten. Ook kwamen we steeds vaker bij elkaar over de vloer.

Speeltuin

Toen Joris een keer alleen thuis was met de kinderen, stond Lianne voor de deur met haar twee jongens. Ze vroeg of ik met haar mee naar de speeltuin wilde, maar omdat ik niet thuis was, besloot Joris met haar mee te gaan. Op dat moment vond ik dat hartstikke leuk, want ik wilde ook graag dat Joris zich op zijn plek voelde in onze nieuwe buurt.

Natuurlijk vertrouwde ik Joris volledig, ik zou nooit denken dat hij met de buurvrouw aan zou pappen terwijl ik op mijn werk zat. Wat ik niet wist, was dat ze elkaar na het speeltuinbezoek vaker zonder mij en Bjorn erbij zagen. Blijkbaar vonden ze elkaar zo gezellig, dat ze vaker afspraken.

Roddelen

Het duurde niet lang voordat de buurt ging roddelen. Iedereen kon goed met elkaar overweg en dat had zijn voor- en nadelen. Lianne en mijn man Joris werden vaak samen gespot en dat bleef de roddelvrouwen van de buurt niet onopgemerkt.

Niet veel later kwam deze roddel ook bij mij terecht. Eerst geloofde ik er niets van en daarom confronteerde ik Joris er lacherig mee. Zijn reactie was helaas niet waarop ik gehoopt had. Hij gaf toe dat hij Lianne vaker zag, ook zonder de kinderen erbij.

Woedend

Het bleek dat al die keren dat Joris ’s avonds een rondje ging wandelen of zei dat hij naar de supermarkt moest, hij ook even bij Lianne langs ging. Ik was woedend. Op hoge poten liep ik naar het huis van Lianne en Bjorn en belde ik aan. Ze waren allebei thuis en ik kwam verhaal halen.

Ook Lianne gaf alles toe en Bjorn zijn wereld stortte ook in. Lianne en Joris hadden al een half jaar een geheime affaire en waren stapelverliefd op elkaar. Ik had het zo druk met de inrichting van ons huis en de zorg voor onze dochters, dat ik totaal niets door had.

Verwoest

Al snel werd duidelijk dat mijn relatie met Joris niet te redden was. Alles viel in duigen. Mijn huwelijk was gestrand, mijn perfecte plaatje was weggevaagd. Nu staan beide huizen te koop. Met pijn in mijn hart moet ik het huis verkopen, het huis waar ik jarenlang mijn ziel in gestopt heb. Ik dacht echt dat we samen oud zouden worden in deze nieuwbouwwijk, maar deze nieuwbouwwijk heeft mijn leven verwoest.

Lizzy (34): ‘Ik ben verhuisd omdat ik mijn buren niet met mijn kinderen vertrouwde’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme