Heb of krijg jij een decemberkindje? 7 redenen waarom dat zo fantastisch is

Kinderen Gina Koninkx 5 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Sta jij momenteel op knappen en kun je door je dikke buik je tenen niet meer zien? De laatste loodjes wegen het zwaarst maar gelukkig weet je dat de zwangerschap bijna achter de rug is. Dan kunnen jij en je partner eindelijk dat lieve kleine snoetje van jullie decemberbaby bewonderen.

Decemberbaby onderweg?

Hoewel december een mega drukke maand is (lees: feestdagenstress x 10), is het dé perfecte maand om te bevallen van een baby. Decemberkindjes zijn namelijk ontzettend speciaal en hier lees je waarom dat zo is.

1. Nooit genoeg feest

Aangezien de hele maand tóch al staat volgepland met feestjes (Sinterklaas, Kerstmis en NYE) kan daar heus nog wel een feestje bij. Je koelkast ligt vier weken lang vol met snacks en dan ben je er vervolgens ook weer voor elf maanden vanaf. Win-win zouden wij zeggen.

2. Je ziet meteen de familie

Is jouw kind jarig rond de feestdagen? Dan kun je het meteen combineren met een bezoekje aan de familie. Dat is dan weer een goed excuus om maar één keer groots uit te hoeven pakken in de keuken. Kan je jouw familie juist niet vaak genoeg zien? Dan is dat een goed excuus waarom ze deze maand écht elk weekend naar jullie toe moeten komen.

3. Je kunt de cadeautjes verdelen

Kinderen komen tegenwoordig om in het speelgoed. Als jouw kind in december jarig is kun je een veel betere verdeling maken van de cadeaus onder het mom van ‘Sinterklaas en de Kerstman komen ook al langs’.

4. Nog een reden om te zondigen

Voor velen is december een maand van veel borrels, zowel op werk als met vrienden thuis. Daarbij komen ook de nodige alcoholische versnaperingen en hapjes kijken. Dan kun je net zo goed de hele maand ongezond doen en in januari écht je sportschema weer oppakken *knipoog*.

5. Jullie grootste kerstcadeau is een decemberbaby

Er is maar één cadeau dat het mooiste is om te krijgen met kerst en dat is natuurlijk een decemberkindje. Geen enkele gadget met Black Friday korting kan daar tegenop. December is al zo’n heerlijk gezellige maand met het gezin en de verjaardag van jullie wondertje vieren tijdens deze dagen maakt het alleen nog maar mooier.

6. Schattige kerstpakjes

Elke ouder herinnert zich de eerste kerst van hun kindje. De komende jaren kunnen jullie genieten van de foto’s van jullie newborn kerstshoot. Zo’n klein hummeltje in een kerstpakje is het schattigste wat wij kunnen bedenken.

7. Je hoeft geen foodbaby te verbergen

HA, komt dat even goed uit. Jij hebt een zwangerschapsbroek aan en hoeft niet na te denken over welk kerstjurkje je dit jaar aantrekt tijdens het diner. Gulp open zetten? Helemaal niet nodig want jouw broek rekt lekker mee. Jij hoeft je in ieder geval niet te schamen voor je foodbaby. Aan de andere kant past er voor je gevoel dan ook bijna niks meer bij in je buik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme