17 dingen die je nooit zou doen als je ooit een dochter zou krijgen

Kinderen Redactie 29 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

De kop van dit artikel laat u wellicht doen denken: ‘Oh, nou dat is mooi dan.’ Helaas heb ik in deze gefaald. Keihard gefaald. Ik heb een dochter en ik doe ze bijna alle 17. Sorry.

Zodra de echo laat weten welk geslacht er in de baarmoeder rondzwemt krijg je de gesprekken met je partner. ‘Pff, moet je kijken, al die roze babyspullen, dat gaan wij echt niet allemaal kopen hoor.’ ‘Ja dag, ze eet gewoon aan tafel en ze blijft zitten tot we klaar zijn.’ ‘Geen televisie, nooit niet.’

In het bijzijn van je dochter..

Oei, zeg nooit nooit. En maak geen beloftes. Vooral niet in het bijzijn van je dochter.

1. Heel vaak zeggen: ‘Je bent zo mooi’

Natuurlijk vindt iedereen z’n eigen kind het mooist. Alleen, je wil ze niet het gevoel geven dat ze de mooiste op aarde zijn, zodat hun zelfvertrouwen in een klap naar beneden dondert als een vervelende puber zegt dat ze pukkels heeft. Shit, verpest.

2. Feeën-jurken kopen

Toch wel. Ze heeft er drie. Een van d’r tante, een van d’r oma en een van… Mij. De jurk kostte maar €18,95. De roze beker die ernaast stond met prinses en glitters stopte ik er per ongeluk bij. Die schoenen ook. Je wordt blijkbaar manisch als je een dochter hebt.

3. Haar in vieze kleding laten rondlopen

Helaas. Als je kind ‘s morgen yoghurt met frambozen of een boterham met pindakaas eet, dan is de kans groot dat er vóór de eerste hap een vlek verschijnt op de kleding.

4. Toch nog even heel snel naar de kinderafdeling gaan

Hè? Je ging toch voor jezelf winkelen? Ja, maar je kon niets vinden en je zag online echt een super leuke jas voor haar.

5. ‘Little Princess’ voor d’r opzetten als ze erop aandringt

Neu, zou je nóóit doen, haar voor de televisie zetten als zoethoudertje. Maar na 5 keer ‘die’ is je voorgenomen plan compleet van de baan.

6. Sowieso met haar in discussie gaan

Jij was toch de moeder? En een attitude van je dochter zou je echt niet tolereren. Dus ja, dan staat je of een welles-nietes-spel te wachten met tekst en uitleg, of een gillend keukenmeisje.

7. Roze speelgoed met geluid voor d’r kopen

Niets geen roze speelgoed met geluid in je huis. Zei je voor de bevalling. Leg nu maar eens uit aan je omstanders dat je ecologisch verantwoorde poppen, knuffels en hobbelpaarden wil voor madame.

8. Nooit meer uitgeven dan €40 voor een kledingitem

Ja maar, dat Stella McCartney badpak kon ze later altijd nog aandoen bij d’r poppen.

9. Zeggen: ‘Wat begrijp je niet aan ‘nee”

Meisjes zijn heel goed in het zeggen van ‘nee’. Een eigen willetje, al op jonge leeftijd, zorgt er helaas toch voor dat je deze zin meerdere keren gaat gebruiken.

10 kleine momentjes waarop je het goede voorbeeld kunt geven aan je kind

10. Niet bang zijn voor toekomstige schoonzonen

Nee, die worden toch sowieso leuk. Toch? Maar als je ziet waar je dochter af en toe graag mee speelt, dan vraag je je toch af of dit wel iets is.

11. Zeggen: ‘Er komt een dag dat je mij nodig hebt’

Meisjes zijn papa’s kindjes, dus soms vraag je jezelf af waarom je dit allemaal doet? “Nee, papa doen!” galmt er op rechts.

12. Geen vlechten kunnen maken

Fishtail braids, invlechten, de waterval; allemaal technieken die jij je had voorgenomen om te leren. Oeps, toch nog maar een YouTube-tutorial bekijken.

13. Met haar naar de kapper gaan voordat ze 2 werd

Zoveel haar had ze niet toen ze geboren werd, dus je sprong een gat in de lucht toen het eindelijk ging groeien. Nooit meer naar de kapper, dacht je. Alleen dat haar in die kraaloogjes is ook zo wat.

14. Klinken als je moeder

De dingen die je moeder aanpakte vroeger, konden nog al ‘moederlijk’ overkomen. Iets wat je gauw associeerde met bemoeizuchtig of betweterig. Vertel nou niet dat je dit gedrag niet kopieert.

15. Haar naam afkorten

Eindelijk hadden jullie een naam en vermeldden er wel gelijk bij dat jullie geen afkortingen zouden gebruiken. Ja, maar ho eens even. Dit sluipt er natuurlijk vanzelf in.

16. 30 verschillende roze traktaties maken

Een stokje met wat fruit erop, dat was best een goed en makkelijk idee voor de traktaties van je dochter. Maar, oh oh oh wat is er toch veel origineels te vinden op Pinterest. Nu valt jouw idee echt in het niet.

17. Vragen om haar mening?

Ik zie het vaak genoeg in kledingwinkels. Moeders met hun 4-jarige prinses die aan het passen zijn. “Vind je dit mooi bij mama, lieverd?”, waarna het meisje verlegen ja-knikt. De mening van je dochter telt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme