Dit zijn de gekste dingen die vrouwen googelen tijdens hun zwangerschap

Kinderen Eva Dusch 30 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Je hoeft ons niet te vertellen dat zwangere vrouwen rare dingen doen. Blame the hormones. En dat maakt dat je soms de raarste dingen intikt op Google (want die weet immers alles). Dus pretty please, kijk niet in onze browsergeschiedenis. Website Babble onderzocht wat de gekste dingen zijn die vrouwen googelen tijdens de zwangerschap.

Eerst zijn het nog normale en veilige vragen zoals ‘Wat zijn de eerste symptomen van een zwangerschap?’ en andere belangrijke vragen rondom je zwangerschap. En er zijn genoeg bizarre zwangerschapsfeitjes die je, wanneer ze zich aandienen, meteen in de zoekmachine gooit. Uit paniek, eh… we bedoelen nieuwsgierigheid. Want geen vraag is natuurlijk te gek tijdens deze periode…

Dingen die vrouwen googelen tijdens hun zwangerschap

Websit Babble vroeg verschillende vrouwen welke gekke dingen zij hadden gegoogeld. Dit is het resultaat:

Duizenden keren ‘Mag ik (vul maar in) eten?’ googelen

Om gek van te worden… De lijst met dingen die je niet mag eten tijdens de zwangerschap lijkt met de dag langer te worden. Niet gek dat we massaal aan het googelen slaan.

‘Mag je voorover buigen tijdens je zwangerschap?’

Gewoon, even voor de zekerheid.

‘Mijn baby beweegt een hoop en ik ben bang dat ik haar gekwetst hebt.’

Ja, grote kans dat ze ongelofelijk boos op je is.

‘Ik werd vanochtend wakker op mijn rug. Heb ik de baby pijn gedaan?’

Dokters adviseren pas na 20 weken op je zij te slapen. Maar dat kan soms behoorlijk lastig zijn (of zijn wij hierin de enigen?). Ja sorry hoor, maar wij hebben ook geen controle over wat we in ons slaap doen.

‘Heb ik weeën? O nee, toch niet. Of wel. Of niet. Of wel…’

Ze worden ook wel ‘harde buiken’, ‘voorweeën’ of Braxton-Hicks contracties genoemd. En dat maakt het niet minder zorgelijk. Evenals die onregelmatige tijdstippen. En dus raadpleeg je Dokter Google, omdat je je huisarts niet voor de tiende keer wil bellen.

‘Waarom is de toiletbril paars?’

Op zo’n moment denk je echt dat je knotsknettergek geworden bent. Zou goed kunnen, maar het schijnt toch echt een bestaande kwaal te zijn onder zwangere vrouwen.

‘Zorgt de volle maan voor weeën?’

Een hardnekkige mythe die sommigen nog steeds de stuipen op het lijf kan jagen. En de vraag houdt ook vele onderzoekers bezig. Maar het blijkt toch niet zo te zijn, aldus Duke Health.

‘Hoe ziet een slijmprop eruit?’

Waarschuwing: je kunt het niet zien.

‘Is mijn water gebroken?’

Je zou denken (en hopen) dat hier net zo’n simpel antwoord bijhoort als op de vraag of de wereld plat of rond is. Maar helaas, helaas.

‘Hoe zit het met die paarse lijn?’

Fijn dat Google op elke vraag een antwoord heeft, maar deze is super NSFW, oftewel: Not Safe For Work. Bedank ons later maar.

Lees ook:

5x zo is het voor vrouwen om zwanger en overtijd te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme