Zó herkenbaar! Dit gaat er allemaal door je koppie als je niet kan slapen

Algemeen Valéry de Voijs 19 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Je wordt wakker, probeert met half dichtgeknepen oogjes naar de wc te gaan, je kijkt bewust niet op je telefoon, en je hoopt dat je zo snel mogelijk weer in slaap valt. Helaas. Je blijft de hele nacht wakker, en ziet ieder uur op je klok verschijnen. Wedden dat deze gedachten gegarandeerd door je hoofd gaan?

Totdat je het maar opgeeft, en een kopje thee zet.

Niet kunnen slapen

En als je dan in bed ligt, en hoopt dat je uiteindelijk in slaap valt gaan deze gedachten door je hoofd:

1. Koffie

Wanneer heb ik mijn laatste kopje koffie gedronken? Die cappuccino na het eten was toch cafeïnevrij? Of zal ik toch per ongeluk cafeïne hebben gedronken? Ik ga voortaan helemaal geen koffie meer drinken. Nouja, misschien twee kopjes per dag dan. Maar alleen in de ochtend.

2. Ik ga morgen zo geïrriteerd zijn

Ik weet nu al dat ik morgen geïrriteerd ga zijn. En dan moet ik ook nog eens gezellig gaan doen bij mijn schoonouders. Misschien kan ik er wel onderuit.

3. Hoeveel uur heb ik nog?

Als ik nú in slaap val, dan kan ik nog precies drie uur slapen. Zal dat voldoende zijn?

4. Hoelang slapen mensen gemiddeld per nacht?

Je hebt toch van die mensen die maar twee uur per nacht slapen? Misschien kan ik dat ook. Dan kan ik nu opstaan.

5. Ik heb honger

Kan ik al ontbijten? Ik heb zo’n zin in een tosti. Zal iedereen wakker worden als ik nu naar de keuken ga?

6. Ik ga niet op mijn telefoon kijken

Nouja, heel even dan. Om te kijken hoe laat het is. Wat is die e-mail trouwens? Even kijken hoor… Heh? Waar heeft die collega het over? Even beantwoorden…

7. Hoe zou het met die verre ex gaan?

Even op zijn Facebook-profiel kijken. Werkzaam bij een makelaarskantoor? Heh? En hij is verloofd? Zeker met dat meisje van de fitness. Hoe heette zij ook alweer? Dionne nog iets… Even kijken op haar Instagram… Mmm.. Haar profiel is privé

8. Het is te warm

Even het raam open. Nu is het weer te koud. Raam dicht. Wat haat ik het weer in Nederland. Kan ik emigreren? Wat voor werk kan ik doen op Fiji?

9. To-do lijst

Wat moet ik morgen allemaal doen? Ik moet eigenlijk de badkamer nog schoonmaken. Of kan ik dat nog een dagje rekken? Dan doe ik alleen de WC. Hoevaak moet je eigenlijk je wc schoonmaken? Voor de rest is mijn huis toch heel schoon? Nouja, vergeleken met die van mijn zus is het niet zo opgeruimd.. Maar zij heeft ook OCD.

10. Je leven onder de loep

Mijn zus heeft dan wel OCD, maar ze heeft haar leven wel op orde. Ze heeft het beter voor elkaar dan ik. Nou… een koophuis is ook niet alles. Of zal ik toch eens moeten kijken of ik een hypotheek kan krijgen. Maar ik zit nog met die studieschuld… Telt een studieschuld mee met een BKR registratie? Hoe kan ik hieronder uit komen?

11. Wat zal ik morgen aandoen?

Misschien kan ik die nieuwe rok aan. Maar dan moet ik er wel een panty onder. Of zal ik mijn laarzen eronder dragen? Niet heel praktisch op de fiets… Of zal ik met de auto gaan?

12. Ik moet meer sporten

Toch maar niet met de auto. Het is beter als ik op de fiets ga. Hoeveel calorieën verbrand je in een half uur fietsen? Hoeveel calorieën verbrand je als je slaapt? Hoeveel calorieën was die tosti?

13. Dingen kopen op internet

Voel ik nu weer een puistje op m’n kin? Ik moet eigenlijk ook een nieuwe moisturizer hebben. Als ik het nu bestel kan ik het morgen gebruiken. Dan zal die puist voor het weekend wel weg zijn

 

Loosen up! Tips om (mentaal) flexibel te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme