Weer genieten van Een Huis Vol, maar er klinkt ook kritiek: ‘Totaal niet spontaan’

Nieuws Laurien Bleeker 30 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is weer genieten geblazen elke werkdag om 19.05 uur op NPO 1, want dan wordt Een Huis Vol 2023 (alweer het zestiende seizoen!) uitgezonden. Dit keer weer met het gezellige gezin Cudogham uit Amsterdam, bakkersfamilie Nagelkerke die we zo’n vijf jaar geleden ook al konden volgen en twee nieuwe gezinnen: de familie Blom uit Bodegraven en de familie Wildeman uit Rotterdam.

De eerste aflevering start vertrouwd, met de Cudoghams. Ook maken we kennis met de familie Blom en zien we de kinderen uit de familie Nagelkerke die nu tieners zijn en zelfs meewerken in de bakkerszaak van hun vader.

Gillen om kriebelbeestjes

In de eerste minuten van Een Huis Vol vallen we meteen middenin de drukke levens van de families. De familie Cudogham die we al kennen uit eerdere seizoenen begint hun zaterdag rustig, met verse broodjes van de bakker. Vervolgens steekt iedereen de handen uit de mouwen om het balkon zomerklaar te maken. Er wordt door de kinderen gegild om kriebelende beestjes, maar moeder Cynthia gaat onverstoord verder en legt uit dat ze het belangrijk vindt om haar kinderen de natuur mee te geven, vooral omdat ze in de stad wonen.

Groot verdriet bij de familie Blom

Het nieuwe gezin Blom woont sinds kort weer in Nederland, na jaren in Albanië te hebben gewoond vanwege zendingswerk. Het geloof speelt namelijk een grote rol in het leven van Gerdien en Maarten Blom. Het gezin heeft een zware tijd achter de rug, zo blijkt meteen aan het begin van het programma. Een van hun acht kinderen, de 6-jarige Miriam, is namelijk een paar jaar geleden onverwachts overleden.

De warmte straalt van het gezin af en niets is de ouders te veel, ondanks de chaos die er af en toe best wel heerst. Zo gaan vriendjes na de voetbalwedstrijd gewoon mee om samen te lunchen en bakt vader Maarten met alle liefde tientallen wentelteefjes voor zijn gezin.

Oude bekende in Een Huis Vol 2023

De familie Nagelkerke is een oude bekende in het programma Een Huis Vol. Mocht je de serie al langere tijd volgen, dan herken je Jan en Sofie en hun acht kinderen vast nog wel. Alhoewel de kinderen nu tieners en pubers zijn. Sommige van de oudere kinderen werken zelfs mee in de bakkerij van vader Jan. Oudste dochter Merel woont op het moment van de opnames in Amerika, wat al jaren haar grote droom was.

Ook komt er gezinsuitbreiding in het gezin en dat is meteen al te zien in de eerste aflevering. Er komt namelijk een puppy bij: Louis de Maltipoo.

Kritiek op seizoen zestien van Een Huis Vol

Wij hebben genoten van de eerste aflevering van het zestiende seizoen van Een Huis Vol, maar er heerst ook kritiek onder de kijkers. Iets wat ons ook al opgevallen was, maar misschien is dat gewoon nog even wennen voor het gezin: de familie Blom lijkt zich erg bewust te zijn van de cameraploeg en dat is af en toe merkbaar in de aflevering. De kijkers zeggen het volgende hierover:

Ook worden de Buddenbruckjes en Jelies, de gezinnen uit vorige seizoenen, erg gemist door de kijkers:

Wij zitten vanavond weer voor de buis en zullen jullie op de hoogte houden van de bijzonderheden van deze grote gezinnen in Een Huis Vol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme