Oprichtster Esmarel over het natuurlijke kraampakket: “het uitpakken voelt als een cadeautje.”

Baby Lisa van den Akker 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het kraampakket. Als je voor het eerst zwanger bent zie je het op de babyuitzetlijst staan, of krijg je het toegestuurd van je zorgverzekeraar. Vol enthousiasme pak je het uit, en dan… Val je van de ene verbazing in de andere. ‘Heb ik dit állemaal nodig?’ Gelukkig is er nu ook een alternatief voor het traditionele kraampakket, namelijk: het natuurlijke kraampakket van Dalalou. En dat is een stuk leuker om uit te pakken.

Ook oprichtster Esmarel Gasman verbaasde zich over de inhoud van het traditionele kraampakket. “Ik vond alles zo medisch, terwijl een bevalling helemaal niet medisch hoeft te zijn. Bovendien zat er zoveel plastic in het pakket, hoe kan dat een gezonde start zijn voor je baby?”

Een natuurlijk kraampakket

Ze ging in gesprek met mede-moeders en vond veel herkenning. Al pratend ontstond zo in 2017 het idee voor een ander soort kraampakket. Een natuurlijk pakket, met fijne materialen en mooie lekkere spullen. “Voor alle artikelen die in het normale kraampakket zitten hebben we een natuurlijk alternatief gevonden. Zo zit er biologisch kraamverband in en een latex cordring in plaats van een plastic navelklem. Daarnaast miste ik zelf heel erg iets fijns voor de moeder in het normale kraampakket. Daarom doen we er altijd wat extra cadeautjes bij voor de moeder. Zoals een fijn tijdschrift of magnesiumvlokken voor een voetenbadje. Verder zit het kraampakket ingepakt in een mooie katoenen tas. Zodat het uitpakken ook echt voelt als een cadeautje.”

dalalou
Bron: Dalalou

Ontspannend

Het natuurlijke kraampakket moet volgens Esmarel vooral een ontspannen zwangerschap, bevalling en kraamtijd ondersteunen. Daarnaast wil ze ook graag bewustzijn creëren. “Bewustzijn over hoe belangrijk het is om je door fijne, duurzame en natuurlijke producten te laten ondersteunen in alle fasen van conceptie tot geboorte en daarna. Bewustzijn over het beschikken van de eigen kracht en autonomie van de zwangere en barende vrouw. En bewustzijn over het belang van voeding tijdens de conceptiefase, de zwangerschap en de eerste 90 dagen voor moeder, partner en baby.”

Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt in het natuurlijke kraampakket? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met de kortingscode Famme2021 bestel je het pakket nu met 5% korting (geldig tot 31-03-2021). Bestellen doe je hier!

Lees ook:

Op een natuurlijke manier je bevalling opwekken, hoe doe je dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme