Aan deze acht ovulatie symptomen herken je een eisprong

Zwanger worden Chiara Izelaar 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je zwanger probeert te raken, is timing alles. Geslachtsgemeenschap of inseminatie net voor en op je meest vruchtbare dag verhoogt je kans om zwanger te raken. Daarom is het slim om je eisprong (of ovulatie) te herkennen.

Dit zijn de acht meest herkenbare ovulatie symptomen!

Hoe herken je je eisprong? 8x ovulatie symptomen

1. Afscheiding

Je afscheiding verandert tijdens je ovulatie tot een romig, plakkerig en wit slijm. Oftewel je meest vruchtbare baarmoederhalsslijm. Dit slijm is de beste indicatie voor je ovulatie.

2. Temperatuur

De gemiddelde lichaamstemperatuur van het lichaam is ongeveer 37 graden. Maar tijdens je eisprong neemt je temperatuur met tenminste 0,2°C toe.

3. Baarmoederhals

Normaal gesproken ligt je baarmoederhals laag en is ‘ie stevig en gesloten. Rond je ovulatie wordt je baarmoederhals hoger, zachter en meer open. Wees niet bang om je arts te vragen hoe je dit zelf kunt voelen.

4. Bloedverlies

Wanneer bij de ovulatie het eitje uit de follikel komt kan er een kleine hoeveelheid bloedverlies optreden. Maak je geen zorgen als je een beetje bloed in je slipje ziet, dit is volkomen normaal!

5. Gevoelige borsten

De hormonen gieren door je lijf, en dit kan je borsten aardig gevoelig maken.

6. Misselijk

De toenemende hormonen kunnen ook aardig wat misselijkheid teweeg brengen.

7. Buikkramp

Niet iedere vrouw ervaart pijn tijdens haar ovulatie, maar sommige vrouwen hebben last van krampen in de onderbuik of een scherpe pijn aan één kant van de buik. In zeldzame gevallen kan de pijn worden veroorzaakt door een cyste op de eierstokken, dus houd je klachten goed in de gaten en bespreek het met je arts!

8. Lust

Tijdens je eisprong ben je het meest vruchtbaar, en de natuur helpt je uiteraard graag een handje. Daarom is de kans groot dat je tijdens je ovulatie meer zin hebt in seks dan gewoonlijk.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme