Mijn zoon kwam thuis van school met nagellak op zijn nagels: ‘Alles moet tegenwoordig maar kunnen’

Persoonlijk Valéry de Voijs 17 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De zoon van Els (35) gaat tegenwoordig naar de basisschool. De boys mom is normaliter erg tevreden van het reilen en zeilen van de school. Tot haar zoon onlangs thuiskwam met nagellak op zijn nagels.

“Mijn zoon is enig kind en krijgt thuis alle aandacht. Zo hebben wij een hele speelkamer, speciaal ingericht voor zijn speelgoed. Het leeuwendeel van zijn speeltjes bestaat uit auto’s, graafmachines en ontelbaar veel dino’s. Daarnaast speelt hij met zijn kleuter keukentje of knuffels. Ook hebben wij een hele collectie aan Montessori speelgoed. Met andere woorden: hij heeft genoeg opties om uit te kiezen wanneer hij wil spelen.

Een speelkamer vol dino’s

Hij vermaakt zich prima met zijn speelgoed en ik heb hem nog nooit gehoord over nagellak. Als ik mij aan het opmaken ben, kan hij weleens nieuwsgierig naar de poederkwasten kijken of er met een lippenstift vandoor gaan. Hij heeft de make-up echter nooit bij zichzelf aangebracht.

Laatst kwamen de dochters van mijn zus bij ons spelen. De oudste dochter van mijn zus is bijna negen en houdt van typische meisjesdingen als jurkjes, strikjes en nagellak. Zij had dan ook een tasje bij zich waar ze een spiegeltje, lipgloss en nagellak in bewaarde. Halverwege de middag nam ze haar tasje tevoorschijn en begon haar nagels te lakken. Mijn zoon keek er even naar, maar trok een vies gezicht. Hij zei zelfs dat hij de nagellak vies vond ruiken.

Els’ zoon kwam thuis met nagellak

Onlangs stond ik op het schoolplein om mijn zoon op te halen. Hij kwam meteen naar mij toe en liet heel trots zijn nagels zien. Wat bleek? Hij droeg felrode nagellak. Ik was met stomheid geslagen. Mijn man en ik hebben nooit toestemming gegeven om nagellak te dragen. Daarbij vond hij het een week ervoor nog vies ruiken.

Ik ben meteen naar de juf gegaan om dit te bespreken. Zij reageerde echter heel koeltjes en snapte niet dat ik het vervelend vond. Mijn vertrouwen in de school is enorm geschaad. Tegenwoordig moet alles maar kunnen, terwijl er totaal voorbij wordt gegaan aan de normen en waarden van ouders.”

Sofie (33): ‘Ik laat mijn zoon (7) met make-up naar school gaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen