Five days inside in Wilhelmina KinderZiekenhuis roept veel emoties op: ‘Vanaf minuut één huilen’

Nieuws Wilma Groothuis 15 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

In het televisieprogramma Five Days Inside krijgen we een kijkje in het Wilhelmina KinderZiekenhuis. Presentatrice Geraldine Kemper loopt daar voor vijf dagen mee op de intensive care van het ziekenhuis.

In deze aflevering zien we onder andere de vierjarige Jacky, die botkanker heeft, maar ook de paar maanden oude Nick die is geboren met een hartafwijking.x

Five days inside in Wilhelmina KinderZiekenhuis

Nick, moet op jonge leeftijd al een openhartoperatie ondergaan. Wanneer ze hem van de beademing willen halen lijkt het mis te gaan. Presentatrice Geraldine staat samen met de ouders machteloos toe te kijken. Zodra ze even op de gang is met de camera, vertelt ze dat ze de situatie “héél intens” vond. “Ik kan me even niet voorstellen hoe dit voor de ouders was, hoor”, zegt de presentatrice aangeslagen.

Gelukkig zorgt het zorgpersoneel goed voor Nick en op de laatste dag van Geraldine op de intensive care hoort ze, dat hij de afdeling mag verlaten.

Bottumor

In dezelfde aflevering zien we ook de vierjarige dochter van Iris, Jacky. Zij heeft een bottumor in haar knie, waarvoor ze chemotherapie krijgt. Helaas verdraagt ze die niet goed, met als gevolg dat ze met leverfalen op de IC in Groningen terechtkomt. “Daar is ze weer bovenop gekomen, maar na de tweede chemobehandeling is ze ook helemaal onderuit gegaan en is haar nierfunctie helemaal verstoord geraakt”, vertelt Iris. Jacky krijgt uiteindelijk ook nog hartfalen, waardoor ze in het kinderziekenhuis belandt.

De ouders van Jacky kwamen er door een valpartij tijdens gym achter dat Jacky botkanker had. Na die val bleef ze een hele tijd mank lopen en uit een röntgenfoto blijkt dat boven de knie van Jacky een tumor zit. Gelukkig zijn er nog geen uitzaaiingen te zien.

Prothese

Door middel van een operatie moet de tumor van Jacky verwijderd worden. Er waren ook andere opties dan een operatie, bijvoorbeeld amputatie of een prothese. “Maar ze moet nog groeien, dan moet je minstens vijf keer een nieuwe prothese. Dat is natuurlijk heel zwaar. En die mag je minder erg belasten, dan kun je geen trampoline springen, dat willen we haar eigenlijk niet ontnemen.”

Met de operatie wordt het onderste gedeelte van Jacky’s been andersom geplaatst op haar bovenste gedeelte. De enkel wordt dan als het ware een nieuw kniegewricht, waardoor Jacky makkelijker kan lopen door middel van een prothese. “Die tumor moet gewoon weg, hoe dan ook. Want dan hebben we de grootste kans dat ze beter wordt.”

Reacties van kijkers

Het is wederom een heftige aflevering en Geraldine krijgt het meerdere keren te kwaad, waardoor ze zich moet terugtrekken. “Ik wil gewoon niet staan snikken in die kamer”, zegt ze tegen een arts en een verpleegkundige. De uitzending roept ook veel emoties op bij kijkers.

Je bekijkt de hele aflevering van Five days inside op Videoland.

Michelles dochter heeft leukemie: ‘Het laatste plukje haar heb ik afgeknipt toen ze sliep’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme