Geef jezelf een zwangerschapsmassage (of laat je partner het doen)

Zwanger Laurien Bleeker 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je niet naar een masseur kan voor zo’n fijne, ontspannende zwangerschapsmassage, dan doe je het toch lekker zelf! Of je schuift dit artikel onder de neus van je partner, als niet zo stille hint.

Zelf een zwangerschapsmassage geven

Het is namelijk zo fijn om even echt te kunnen ontspannen met je steeds groter wordende buik en tijdens zo’n zwangerschapsmassage maak je ook nog eens even echt contact met het kindje in je buik. Zo geef jij jezelf een zwangerschapsmassage:

1. Kom tot jezelf en maak contact met je baby

Leg je handen op je buik en adem een paar keer diep in en uit. Doe dit totdat je hoofd leeg is en praat eventueel (in je hoofd) tegen de mini in je buik.

2. Begin met masseren

Eventueel kan je wat olie opwarmen in je handen en daarmee je buik masseren. Leg je handen aan de onderkant van je buik met je vingers naar elkaar toe. Strijk je handen dan recht omhoog tot onder je borst en via de zijkanten van je buik weer naar beneden. Herhaal dit een paar keer.

Tip: Bio oil is hier erg geschikt voor en het zorgt ook nog eens voor een kleinere kans op striae.

Litteken na een keizersnede? Zo verzorg je hem

3. Maak cirkels over je buik

Maak met beide handen grote cirkels over je buik en maak de bewegingen steeds kleiner en dan weer groter. Voel of je je baby voelt en maak de bewegingen dan kleiner, zodat je echt je kindje masseert. Je gebruikt alleen je platte handen om met lichte druk te aaien, dus geen kneedbewegingen met je vingers.

4. Komt je kindje in beweging?

Volg dan zijn bewegingen en maak zachte strijkbewegingen over het ruggetje of de voetjes, als je die voelt.

5. Sluit af met de eerste beweging

Eindig de massage met strijkende bewegingen over je hele buik. Zo’n massage is ook heel fijn om te ontspannen voordat je gaat slapen, voor zowel jezelf als je baby.

5 manieren om even contact te maken met de baby in je buik

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme