Heb je een groot gezin? Met deze tips weet je geld te besparen!

Tips & Tricks Rachelle Abbas 27 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het leven als gezin kan best duur zijn, een kind opvoeden kost namelijk net zoveel geld als een Ferrari. Althans, dat is berekend door Gezinsbond, een Vlaamse belangenbehartiger voor gezinnen. Voor een gezin met een gemiddeld inkomen, kost een kind van 0 tot 25 jaar in totaal bijna 220.000 euro. Het gaat hierbij om kosten zoals woning, voeding, kleding en de uitgaven aan onderwijs en kinderopvang.

Toch lukt het ook om met een groot gezin geld te besparen.

Geld besparen

Slik. Wat tips om geld te besparen is dan ook meer dan welkom, als je het ons vraagt. Here you go:

1. Neem altijd eten mee om geld te besparen

Of je nou naar het park gaat, naar de film of een autoritje naar opa en oma in het vooruitzicht hebt: neem altijd eten mee. Er heeft altijd wel iemand honger.

2. Kijk of je tickets met korting kunt krijgen

Wil je graag samen met de kids naar een tentoonstelling of museum? Kijk eens of je een kaartje kan scoren met korting! Op sites als VakantieVeilingen staan vaak tickets veel voordeliger.

3. Gebruik je vriezer

Heb je eten over omdat je voor de hele buurt hebt gekookt terwijl jullie maar met zijn vijven zijn (quilty)? Vries wat in! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om expres wat extra te koken om in te vriezen.

4. Ruil (kinder)kleding met een vriend(in)

Heb je een vriend of vriendin waarvan de kids dezelfde leeftijd hebben als jouw kinderen? Dat komt goed uit. Heb je in de kast nog wat kleding liggen waar je jouw koters met geen mogelijkheid meer in krijgt? Waarom je vriend of vriendin er niet blij mee maken? Misschien heeft hij ook nog wel kleding in de aanbieding.

5. Geld verdienen door te verkopen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen kleding of die van je kids te verkopen. Zo krijg je er ook weer wat centen voor terug.

6. Recycle, recycle, recycle

Bewaar inpakpapier en cadeautasjes voor nieuwe cadeautjes die jij er weer mee kunt inpakken. Zonde om weg te gooien! Wel even onthouden van wie je welk cadeautje met dat inpakpapier hebt gekregen, anders kan het awkward worden.

7. Koop luiers online en in grotere hoeveelheden

Vaak kun je luiers (en toiletpapier ook) veel goedkoper online shoppen. Daardoor kun je ook grotere hoeveelheden scoren, je kunt er immers nooit genoeg van hebben.

8. Overweeg een abonnement op bijvoorbeeld Netflix

Ga je vaak naar de bioscoop omdat je kids films kijken zo leuk vinden? Overweeg dan een abonnement op bijvoorbeeld Netflix. Je betaalt een vast bedrag per maand voor heel wat leuke films. Scheelt weer wat bioscoopbezoekjes!

9. Laat je kinderen thuis als je boodschappen gaat doen

Als dat natuurlijk kan. Als je je kids meeneemt zul je merken dat je veel meer geld uit gaat geven.

10. Dagje weg? Neem extra kleding mee, voor iedereen

Hoe vaak is het je gebeurd dat je ergens bent en een extra setje kleding voor je kleine bent vergeten? Toen moest je snel iets scoren bij het dichtstbijzijnd winkeltje. Zonde van de centen, neem altijd voor ieder kind een extra setje kleding mee, vergeet petjes en een paraplu ook niet.

11. Een voordeelpakket Sultana’s to the rescue

Handig voor onderweg! Doe de Sultana’s onderin de kinderwagen of neem het mee in de auto. Zo hoef je geen snackjes te kopen als je ergens bent.

12. Vier verjaardagen gezamenlijk

Zijn er mensen uit je gezin in dezelfde maand jarig? Waarom vieren zij niet samen hun verjaardag! Twee vliegen in één klap.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Zo leer je je kind sparen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme