Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Zwanger 3 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Hippe zwangerschapskleding: deze merken wil je kennen

Zodra je zwanger bent en een zichtbare buik begint te krijgen, gaat je eigen kleding waarschijnlijk wat strakker zitten. Het knelt, zit niet comfortabel meer en misschien past de knoop van je broek al niet meer dicht. Hoog tijd voor zwangerschapskleding!

Je zet een zoektocht naar hippe zwangerschapskleding in. Helaas kom je niet verder dan de maternity collecties van de grote ketens. Het is inderdaad lastig om comfortabele én mooie zwangerschapskleding te vinden. Daarom zetten wij dé tips voor hippe zwangerschapskleding voor je op een rij.

1. Atelier Melon

Dit mooie merk is vrij nieuw en heeft als doel om zwangere vrouwen zich goed te laten voelen in zwangerschapskleding. Atelier Melon biedt vrouwen zwangerschapskleding om in te sporten, voor in de vrije tijd en meer geklede items om in te werken of voor wie zich daar fijn in voelt. Not-so-basic-basics, zo noemt Marjolein Vermeij, founder van Atelier Melon én mommy-to-be, de zwangerschapskleding. Met haar merk wil ze dat zwangere vrouwen dicht bij hun eigen stijl kunnen blijven: “Als je er goed uitziet, dan voel je je goed. En je goed voelen tijdens je zwangerschap is belangrijker dan ooit.” De collectie bestaat uit een wide leg jeans met 90s vibe en een boyfriend jeans, een pantalon in zwart of beige: allemaal met een elastische buikband om de zwangere buik te ondersteunen. Ook vind je een yogabroek in de collectie, een blouse met ritsen aan beide zijden en diverse tops.

2. Sézane

Zoek je mooie basics voor tijdens je zwangerschap die je ook daarna nog kan dragen? Dan is de ‘9 months in Sézane’ lijn wat voor jou. Met een paar enkele items creeer je tijdens je zwangerschap verschillende outfits. Die looks zien er niet alleen heel stijlvol uit, maar dragen ook nog eens erg comfortabel.

zwangerschapskleding

3. Lotte Oudshoorn design

Lotte Oudshoorn Design of afgekort LOD staat voor eenvoudige kledingstukken en one of a kind items. De kledingstukken van LOD kunnen gemakkelijk gedragen worden als zwangerschapskleding, omdat alles oversized valt. Nog een voordeel daarvan is dat je de kleding na je zwangerschap ook nog kan dragen: extra duurzaam dus! Daarnaast vind je bij Lotte Oudshoorn haar kenmerkende Belly Wraps: rekbare doeken voor om je zwangere buik, als ondersteuning én als fashion item. “Met de Belly Wrap leg je de nadruk op je zwangerschap: ‘een ode aan het leven in jouw buik'”, laat Lotte weten. Alle items van LOD worden zo veel mogelijk duurzaam geproduceerd en van restmaterialen worden accessoires zoals scrunchies gemaakt.

4. ASOS

Bij webshop ASOS vind je heel veel verschillende merken en ook heel veel verschillende kledingstijlen, maar óók een maternity lijn. Daarin vind je mooie basis items zoals jumpsuits, T-shirts en jurken waar je mooie bolle buik goed in uitkomt. En het leuke is dat de meeste items van ASOS nog vrij betaalbaar zijn.

5. Noubased

De oversized T-shirts, sweaters en jurken van Noubased kan je al tijdens je zwangerschap dragen, maar zijn helemaal heel fijn als je daarna borstvoeding wil geven. De zwangerschapskleding van het slow-fashion merk uit Nederland draagt namelijk heel comfortabel en bevat een aantal slimme details voor wanneer je borstvoeding geeft. Zo is elk item voorzien van blinde ritsen aan de zijden, zodat je niet met een ontbloot bovenlichaam in een koffietentje zit. Het doel van Noubased is dan ook om moeders zichzelf comfortabel en zelfverzekerd laten voelen wanneer ze hun pasgeboren baby borstvoeding geven. Daarnaast zijn de kledingstukken van Noubased gewoon heel fashionable, minimalistisch, tijdloos en gemaakt van mooie, duurzame materialen.

3x heerlijke mocktails voor een ieder die geen alcohol drinkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme