Zo wil iedere moeder wel wakker worden (maar dit is de realiteit)

Algemeen Jitra Janssonius 18 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Slaap… Volgens de dikke van Dale een toestand van algehele rust waarbij de zintuigen niet werken en het bewustzijn ophoudt. En als dan wakker wordt… dan wil je dat het liefst op deze manier. 

Helaas komt deze ideale situatie niet helemaal overeen met de werkelijkheid.

Wakker worden

Zo zouden we in ieder geval iedere dag wel willen wakker worden

03.00

In je diepste remslaap droom je de mooiste dromen. Je loopt op een spierwit strand met je gebruinde slanke voetjes. Je mooiste bikini zit als gegoten en je volle haardos wappert zwoel in de wind.

De realiteit

Je schrikt wakker van een baby die duidelijk al een tijdje jengelt. Je draait je om naar de man, maar die ligt zo onnoemelijk hard te snurken dat je weet dat je die niet voor zonsopgang wakker krijgt. @#**$@. Zelf je bed uit. Je strompelt naar de badkamer om een fles te maken. Om de maatstreepjes op de fles te kunnen zien moet dat verdraaide licht aan. Tadaa, de spiegel stelt je voor aan een vreemd soort wezen. Het t shirt dat voor nachthemd door moet gaan is te klein, haar wallen te groot en haar haar in geen honderd jaar gewassen. Terwijl je de fles maakt gooi je een handdoek over de weegschaal. Als je een half uur later weer in bed ligt, ben je klaar wakker.

05.30

Je wordt wakker gekust door de zon. Je springt je bed uit en begint uitgerust aan je dag met een paar indrukwekkende yoga poses.

De realiteit

Je bent net weer in slaap gesukkeld in een indrukwekkende pose, want er is een kind bij je in bed gekropen en nu moet je je romige lijf op het randje vouwen.

 06.00

Na je yogasessie neem je een verkwikkende douche. Je scrubt je hele lijf, neemt een haarmasker en doucht koud af voor de doorbloeding. Na de douche smeer je je in met biologisch verantwoorde, rechtsgedraaide olie uit Honolulu. Babyzacht loop je door je inloopkast waar je gisterenavond een te gek nieuwe outfit hebt klaar gehangen.

De realiteit

Met een kind op je hoofd word je wakker geschopt door de voet van het tweede kind dat bij jullie in bed kroop. Kind drie trekt inmiddels de gordijnen open en gaat op in het spel ‘licht-aan-licht-uit’. De belofte van je 2 minuten douche maakt dat je je ogen durft te openen.

06.30

Samen met je lief drink je een vers gemaakte smoothie van rood fruit en chiazaad. Vergezeld met wat home baked havermoutkoekjes is dit een heerlijk voedzaam ontbijtje. Na het ontbijt komen de kinderen één voor één aangekleed en met gekamde haren rustig naar beneden.

De realiteit

Kind één en twee hebben ruzie en maken al gillend de baby wakker. Die zet het op een krijsen wat gesmoord wordt door kind drie die sussend zijn peuterhand op haar gezicht duwt. In paniek ren je naar de babykamer. Onderweg struikel je over de enorme berg wasgoed die nog weg gewerkt moet worden. Als je de vier kinderen tot orde hebt gemaand,wil je snel even onder een waterstraal gaan staan, maar je hoort nog net hoe de man het slot van de badkamer dicht draait.

7 dingen die je los moet laten om je gelukkig(er) te voelen

07.00

Begeleid door klassieke muziek geef je de kinderen een voedzaam ontbijt dat zij in alle rust opeten. Jij maakt intussen zingend de schooltassen klaar en hebt een enerverend gesprek met de man die zijn armen om je heen slaat en in je oor fluistert wat een geweldige vrouw je bent.

De realiteit

Stinkend van de nachtelijke babyspuug spring je in je kleren van gisteren en draai je een rondslingerend Frozen elastiek in je vette haar. Begeleid door opnieuw ruzie tussen één en twee, val je van de onderste twee treden. De hond schrikt daarvan en loopt een vaas omver. Terwijl je de stukken bij elkaar veegt, zie je op de klok dat het al 07.30 is. Je duikt de vriezer in en ontdekt dat het brood op is. Je vult twee lunchtrommels met stukjes salami, borrelnoten en tonijn uit blik en geeft je kinderen een eierkoek als ontbijt. Daarna hijs je jasjes over de zelf uitgekozen verkleedkleren van je kinderen. Noteren: vanavond weer kleding klaar leggen.

Als je net te laat wilt vertrekken roept kind drie dat hij moet poepen. En zonder luier om zijn billen neem jij geen risico. Twintig minuten later duw je je kinderen al sorry mimend hun klas in. Als je weer in de auto zit zie je dat dat je trui binnenstebuiten aan hebt.

Eenmaal thuis gekomen plof je neer op de bank en trakteer je jezelf op een koude koffie en een voedzame eierkoek. Je dag is weer begonnen.

Is jouw kind altijd vroeg wakker? 8 tips voor ouders die langer willen slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme