Dit zijn de leukste interactieve boekjes voor peuters

Peuter Lisa van den Akker 29 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Veel kleine kinderen vinden het geweldig om voorgelezen te worden, maar nog leuker is het als ze ook zelf iets kunnen doen. Een flapje omslaan, op een knopje drukken of een schuifje bewegen. Het zijn kleine dingen die het voorlezen nog nét wat interessanter maken. Daarom zetten wij de leukste interactieve boekjes voor peuters voor je op een rij!

Interactieve boekjes voor peuters bieden een wereld vol ontdekkingen. Ze gaan verder dan gewone boeken door verschillende elementen toe te voegen, zoals geluiden, flapjes en schuifjes. Hierdoor worden de zintuigen van je kind geprikkeld en worden ze actief betrokken bij het verhaal. Deze boekjes stimuleren de verbeelding, taalontwikkeling en creëren een waardevolle ouder-kind interactie tijdens het lezen.

Interactieve boekjes voor peuters

Deze boekjes zijn gegarandeerd een grote hit!

Kiekeboe-serie

Een onweerstaanbaar, interactief kartonboekje van Ingela P Arrhenius met verschillende interactieve elementen. In de Kiekeboe-serie komen allerlei boerderijdieren langs op een unieke en verrassende manier. Draai, schuif en trek om alles te ontdekken. Het is een feestje voor je peuter. Je hebt verschillende varianten van deze prachtige kartonboekjes uit de ‘Kiekeboe’-serie, zoals de koe, zon, beer en maan.

Je koopt de boeken hier.

Carnaval der dieren

Ga mee op deze magische reis en breng het carnaval echt tot leven door op de muzieknoten te drukken. Je hoort bij ieder dier een fragment, afkomstig uit het het bekende klassieke muziekstuk.

Je koopt het boek hier.

Waar ben je-serie

Ook een favoriet van Ingela P Arrgenius is de Waar ben je-serie. Peuters zijn namelijk dol op boeken met flapjes. Onder de flapjes van deze boeken zitten allerlei dieren verborgen. Extra leuk is dat de flapjes van vilt zijn gemaakt: lekker zacht én stevig dus! Oh, en ieder boek eindigt met een spiegeltje, ook altijd een succes!

Je koopt de boeken hier.

Van wie zijn deze billen?

Van wie zijn deze billen? Is gegarandeerd een grote hit bij je peuter, al is het alleen maar omdat het woord billen erin zit. Maar het is ook boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is.

Je koopt het boek hier.

Voelboek Rupsje Nooitgenoeg

Voelboek vol dieren van Rupsje Nooitgenoeg is perfect voor elke nieuwsgierige peuter die geen genoeg kan krijgen van de dieren in de kleurrijke en onmiskenbare stijl van Eric Carle. Kleine nieuwsgierige handjes kunnen in dit stevige kartonboek pluizige panda’s, woeste vossen en glitterende zeepaardjes aaien, en ook de contouren van getallen volgen. Voor peuters vanaf 18 maanden.

Je koopt het boek hier.

Aai!

Dit superdikke boek met zijn stevige flapjes en lipjes, aaibare vlakken en een spectaculaire pop-up aan het eind geeft een hoop plezier en laat kleine kinderen kennismaken met allerlei soorten huisdieren! Van de maker van bestsellers BOE en Dieren! Trek aan de lipjes en laat de dieren bewegen in dit interactieve boek voor peuters.

Je koopt het boek hier.

Zo klinkt een boerderij

In dit geluidsboekje komt de boerderij tot leven. Een voor een worden de dieren op de boerderij wakker en dan maken ze geluid. Met een haan, schaap, koe en nog veel meer.

Je koopt het boek hier.

Geluiden in de jungle

Geluidsboekje met aantrekkelijke illustraties en opwindende geluiden van de jungle die je hoort als je op de bladzijde drukt: brullende tijgers, trompetterende olifanten, krijsende papegaaien en nog veel meer. Ook met gestanste bladzijden en doorkijkjes, samen met de geluiden een multisensorieel en interactief boek.

Je koopt het boek hier.

5x bijzondere boeken om je kinderen over kleuren te leren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme