Karlijn (33) weigert om glutenvrije hapjes te serveren op verjaardagsfeestjes 

Persoonlijk Valéry de Voijs 6 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Karlijn* (33) heeft jarenlang moeite gedaan om de hapjes en verjaardagstaarten aan te passen aan haar gasten. Dit jaar is ze er klaar mee en serveert ze geen glutenvrije taarten of hapjes zonder zuivel en suiker. Aan Famme vertelt ze de reden achter haar keuze. 

“Als ik denk aan de verjaardagsfeestjes van vroeger word ik nostalgisch. Wij aten allemaal liga’s, roze koeken en chips. Tegenwoordig staat er een suikerpolitie klaar als ik te veel suiker in de cake doe. 

Diepvriespizza’s en afhaalchinees 

Mijn man en ik hebben een druk leven. Naast de zorg voor onze drie zonen, hebben we allebei een drukke baan en veel vrienden. We hebben daardoor geen tijd om iedere dag uitgebreid te koken. Soms gooien we een diepvriespizza in de oven of bestellen we bij de lokale chinees. Zolang mijn kinderen met een volle maag naar bed gaan, ben ik tevreden. 

Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik erachter gekomen dat andere gezinnen het heel anders doen. Mijn beste vriendinnen koken namelijk iedere avond en zorgen altijd dat de koelkast gevuld is met gezonde snacks. Ook zijn er veel moeders in mijn omgeving die alleen maar gluten- en suikervrije producten kopen. 

Vorig jaar kreeg ik dan ook verzoekjes van andere moeders om een glutenvrije taart te serveren tijdens het verjaardagsfeestje van mijn jongste zoon. Hoewel ik met tegenzin een biologische suiker- en glutenvrije taart stond te bakken, heb ik me braaf gehouden aan alle verzoekjes van mijn gasten. De hele eettafel stond vol met worteltjes en andere gezonde snacks. 

Een cake vol gluten en suiker 

Mijn zoon had een leuk verjaardagsfeestje en leek tevreden met alle cadeautjes en aandacht. ’s Avonds bracht ik hem naar bed en terwijl ik hem instopte keek hij me beteuterd aan. Hij miste namelijk de taart in de vorm van een raceauto die we eerder bij de bakker hadden gezien. Dat brak mijn hart. 

Dit jaar wil ik het beteuterde gezichtje vermijden en zal ik gewoon een taart vol suiker, zuivel en gluten maken. Het is mijn zoons verjaardagsfeestje en ik vind het belangrijk dat hij tevreden is. Als andere kinderen daar problemen mee hebben, moeten ze maar thuisblijven.”

* Om privacy redenen zijn er gefingeerde namen gebruikt. De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme