De kosten van een kinderfeestje: zoveel wordt er gemiddeld uitgegeven

Kinderen Rachelle Abbas 21 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Verjaardagen moeten gevierd worden, dat is voor kinderen niet anders. Maar hoeveel kids ga je uitnodigen en hoeveel moet dat dan gaan kosten? Waar je bij jonge kinderen nog wel weg komt met cakejes versieren in de garage en daarna een disco, verandert dat als de kids ouder worden.

Kun je maar lastig bepalen hoe groots je het wil aanpakken? Kijk eens naar de gemiddelden:

Gemiddelde kosten kinderfeestje

ActiePagina.nl deed in 2015 onderzoek naar kinderfeestjes. Zo bleek dat een gemiddeld kinderfeestje in Nederland zo’n €110,60 kost. Voor het onderzoek werd er gekeken naar 800 ouders met kinderen tot 13 jaar. Hoeveel een kinderfeestje kost verschilt per leeftijd. Kinderfeestjes voor zesjarigen zijn gemiddeld het duurst, deze kosten zo’n 161 euro. Wat op de tweede plek staat? De eerste verjaardag! Om de eerste verjaardag te vieren wordt zo’n 136 euro uitgegeven. Gemiddeld worden er zo’n 7 kinderen uitgenodigd voor een kinderfeestje.

Veel van die kinderfeestjes (42,3%) wordt thuis gevierd, al kiest 37,4% voor een externe locatie. En kinderfeestjes vieren op een externe locatie neem steeds vaker toe. Sterker nog, één op de tien ouders vindt thuis een kinderfeestje vieren niet meer van deze tijd.

Waar gaat het geld naartoe?

Het geld gaat uiteraard naar een externe locatie (zo’n 64,70 euro), maar ook naar losse activiteiten (39,40 euro) of een entertainer voor thuis (35 euro). Daarnaast gaat een groot deel van alle kosten naar snacks en snoepjes. Zo wordt er gemiddeld €21,80 aan een verjaardagstaart besteed.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme