Kinderkamer opruimen: deze 6 spullen kan je zonder pardon wegdoen

Kinderen Roomed 5 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

In de kinderkamer ligt vaak een verzameling van knuffels, LEGO-steentjes, tekeningen en ander speelgoed. Dat is natuurlijk heel normaal, want je kinderen moeten ook gewoon lekker kunnen rondbanjeren en spelen waar en wanneer ze maar willen. Maar op een gegeven moment stapelt de ‘troep’ zich op en is de kinderkamer opruimen het enige wat je nog kunt doen.

Sommige spullen zijn namelijk écht overbodig en zal noch jij, noch je kind, missen.

6 dingen die je bij de kinderkamer opruimen makkelijk kunt wegdoen

1. Gebroken krijtjes, potloden en lege stiften

Is jouw kind dol op tekenen? Grote kans dat er naast de verzameling potloden ook een hele verzameling kapotte potloden ligt. Hetzelfde geldt voor stiften die leeg zijn en gebroken krijtjes. Gooi ze weg, want je kind gaat ze niet meer gebruiken.

2. Te kleine kleding

Je kindje groeit de eerste paar jaar nu eenmaal snel uit kleding. Geef te kleine kleding daarom door aan zijn/haar kleinere broertje, neefje of nichtje. Of geef de kleding aan een goed doel. Goede kleding weggooien is in elk geval hartstikke zonde, dus doe dat dan ook liever niet. Er is altijd wel íémand wie je er blij mee kunt maken.

3. Sokken met gaten

Bij de kinderkamer opruimen kom je altijd wel sokken tegen – van jezelf óf van de kleine. Sokken met gaten en te kleine sokken.. Lever ze in bij een kledingcontainer of textielverzamelaar. Die geven de sokken weer een tweede leven.

4. Tekeningen

We snappen best dat dit een beetje moeilijk kan zijn, maar je kinderen blijven mooie tekeningen maken en zij zullen er zelf niet om treuren als jij een paar heel oude tekeningen weggooit. Tenzij het echt een master piece was natuurlijk, maar die hang je dan ook mooi op (kindertekeningen ophangen doe je overigens op deze manier).

Tip: Is jouw kind een echte Picasso en wil je het liefst zo veel mogelijk bewaren? Maak dan een foto van de tekening! Zo heb je minder rotzooi, maar behoud je wel je favoriete herinneringen.

5. Vergeten knuffels

Kinderen hebben altijd een paar favoriete knuffels en een paar knuffels die ze ooit gekregen hebben, maar eigenlijk helemaal geen aandacht geven. Die laatste groep knuffels kun je dan beter een nieuw baasje gunnen. Geef ze aan een goed doel en maak een ander kind er blij mee.

6. Uit elkaar gevallen boeken

Even een verhaaltje voor het slapen gaan.. tja, als je al zo vaak hetzelfde verhaaltje hebt verteld, dan is de kans aanwezig dat het boekje inmiddels uit elkaar valt. Vaak kun je dat nog wel repareren, maar op een gegeven moment is een boek op en kun je het alleen nog maar weggooien.

Zie je, de kinderkamer opruimen is echt niet zo veel werk als je deze dingen bijhoudt. Succes!

 

Dit artikel verscheen eerder op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen